Pretraga

Policija otkrila nove detalje u slučaju četvero ubijenih studenata: Cimerice su bile kod kuće

A- A+

Tjedan dana nakon brutalnog ubojstva četvero studenata, američka policija ni FBI nisu uspjeli pronaći ubojicu. Mediji traže odgovore na pitanja, a stanovnici malenog grada su u strahu jer ovako strašan zločin u svojoj okolini nikada nisu vidjeli. Policija je tijekom vikenda objavila i neke nove informacije, no po svemu sudeći, nisu ih dovele ništa bliže počinitelju ili počiniteljima.

policija

Ilustracija: Pixabay

Četvero studenata Sveučilišta u Idahou prošlu je nedjelju ujutro pronađeno mrtvo u kući nedaleko kampusa. Prema napisima u američkim medijima ubijeni su 20-godišnji Ethan Chapin, 21-godišnja Madison Mogen, 20-godišnja Xana Kernodle  i 21-godišnja Kaylee Goncalves.

Po svemu sudeći ubijeni su nožem, a policija još uvijek, tjedan dana nakon, nije uhvatila ubojicu ili ubojice. Još uvijek nije isključeno da je zločin iz strasti, kako ga nazivaju obzirom na način na koji su ubijeni, počinilo više osoba, posebno ako uzmemo u obzir da su žrtve ubijene otprilike u isto vrijeme i da ih je bilo više.

Izdvojeni članak
četvero ubijenih studenata sa sveučilište u idahou

Četvero studenata brutalno ubijeno u Idahou: Ovo su tri stvari koje znamo o tom slučaju

Napadnuti dok su spavali?

New York Times piše da je prema novim informacijama policije četvero studenata najvjerojatnije napadnuto u snu. Neki od njih imali su obrambene ozljede, što znači da su se pokušali obraniti. Tko je mogao počiniti tako grozno ubojstvo, još uvijek se ne zna, a policija nema istaknutog sumnjivca ili sumnjivce.

Lokalno je stanovništvo, uključujući i studenta Sveučilišta u Idahou, koji su mahom pobjegli svojim kućama cijeli tjedan prije praznika za Dan zahvalnosti, nervozni su i u strahu. Mediji s druge strane pritišću policiju koja ne želi dijeliti dio informacija jer bi to moglo omesti istragu, a eventualno i pomoći počiniteljima.


DVIJE CIMERICE PREŽIVJELE

Dvije djevojke, cimerice iz kuće u kojoj su pronađeni ubijeni studenti, te su kobne večeri bile doma. One su preživjele, a prema informacijama policije, nisu bili ni napadnute. Iako policija, piše New York Times, ne sumnja da su djevojke i na koji način umiješane, nitko nije pozvao hitne službe do podneva, iako su se ubojstva dogodila u ranim jutarnjim satima.


Sedam poziva prema bivšem dečku

Nova informacija koju prenosi New York Times jesu pozivi koje je jedna od žrtava, Kaylee Goncalves, uputila svom dugogodišnjem dečku. Kako je njena starija sestra Alivea Goncalves rekla medijima, u nići sa subote na nedjelju oko 2:26 sati Kaylee je, prema podacima operatera, prvi put pozvala svog dečka Jacka DuCoeura.

Zvala ga je sedam puta, zadnji poziv je zabilježen u 2:52 sata, no on se nije javio. Kako je rekla sestra ubijene, nije se javio jer je spavao. Kaylee i Jack, prema njenim riječima, znaju se od djetinjstva, a posljednjih se nekoliko godina bili zajedno. Tek nedavno su odlučili uzeti ‘pauzu’. Ona i njena obitelj, ipak, stoje iza bivšeg dečka u potpunosti i vjeruju da on nema veze s ovim strašnim zločinom.

Sestra ubijene Kaylee kaže da pozivi u ranojutarnjim satima nisu čudni za njenu sestru. Znala je to, kazala je, i prije raditi, sve dok joj se ljudi ne jave, čak i da postavi neko banalno pitanje poput što bi sutra mogla pojesti za ručak.


UKLJUČIO SE I FBI

U istragu četverostrukog ubojstva uključio se, uz lokalnu policiju, i FBI. Oni su prema pisanju američkih medija na slučaj stavili čak 50 svojih zaposlenika koji će danonoćno tražiti ubojicu i pokušati ga privesti pravdi.