Pretraga

Pomolite se za početak faksa: Rektor Boras poziva studente na misu

A- A+

Ako kojim slučajem na naslovnici Sveučilišta u Zagrebu želite pronaći nedavno raspisan natječaj za studentsku razmjenu, ondje ga nema. Morat ćete malo ‘prokopati’ po raznim rubrikama. No zato na naslovnici našeg najvećeg Sveučilišta možete pronaći pozivnicu na misu.

Foto: srednja.hr

Nova akademska godina započela je 1. listopada pa je već tradicionalno Sveučilište u Zagrebu pozvalo studente na svetu misu.

– Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i dekan Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta prof. dr. sc. Josip Šimunović obavješćuju studente i nastavnike da će se u četvrtak 14. listopada 2021. u 18.30 sati služiti svečana sveta misa Veni Sancte Spiritus za 353. akademsku godinu (2021./2022.), piše u kratkoj obavijesti na web stranici Sveučilišta.

Prijašnjih se godina ova misa održavala u Katadrali, ali ona nakon potresa nije u funkciji. U obavijesti Sveučilišta navodi se kako će se euharistijsko slavlje održati crkvi sv. Blaža, a predvodit će ga ‘uzoriti gospodin kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i Veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.’