Pretraga

U ponedjeljak kreću vježbe za studente, poznato je i što s onima na nastavničkim smjerovima

A- A+

Studenti nastavničkih studija ne mogu diplomirati bez da odrade praksu s učenicima pa im je zatvaranje škola predstavljalo ogroman problem. No Ministarstvo je pristalo prihvatiti praksu odrađenu online. Preporučili su da je budući nastavnici odrade na način koji je predložio zagrebački Filozofski fakultet.

Foto: Dids; Pexels

Nastavničke studije nije moguće završiti bez odrađene prakse. Visoka su učilišta zato Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koje propisuje uvjete za zapošljavanje u školama, tražili da se studentima i u okolnostima zatvorenih škola omogući odrađivanje prakse.

Iz Ministarstva su to omogućili, uz napomenu da se svaki fakultet sam mora javiti vrtićima i školama u kojima će njihovi studenti odraditi praksu.

Izdvojeni članak
studentski centar zagreb

Studentima će biti omogućeno pohađanje vježbi, Divjak im uputila pismo: ‘Vaše nam je mišljenje važno i vrijedno’

Iako će studenti sa svojim mentorima dogovarati što će konkretno raditi, iz Ministarstva su preporučili da se praksa odradi na način koji je predložio Filozofski fakultet.

Tako će se studenti morati uključiti u virtualne učionice ili sustav Merlin te postavljati materijale i davati povratne informacije učenicima. Također, morat će raditi s različitim digitalnim alatima te sudjelovati u vrednovanju.

Uz to, studenti mogu izrađivati zadatke za vježbu učenika ili raditi videolekcije za učenike.

– Činjenica je da se pedagoška praksa u ovim uvjetima ne može ostvariti na planirani način, ali preporučujemo predškolskim i školskim ustanovama da na odgovarajući način omoguće metodičke vježbe za studente, zaključili su iz Ministarstva.

PROUČITE DOKUMENT:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.11 MB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Podsjetimo, u ponedjeljak kreće i održavanje umjetničkih i laboratorijskih vježbi.