Pretraga

Ponovno možete ‘peglati’ x-icu, no pripazite: Sutra se u Zagrebu otvaraju menze, ali ne sve

A- A+

Jedno od prava koje ostvaruju studenti ono je na subvencioniranu prehranu u menzama, kako se kolokvijalno kaže – ‘preko x-ice’. No, subvencije nema kroz čitavu godinu – prestaje 15. srpnja, a ponovno se aktivira s 1. rujna. U Zagrebu se u četvrtak otvaraju i menze, ali ne sve.

Cijepljenje studenata SD Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Iako nastava u novoj akademskoj godini započinje tek otprilike za mjesec dana, brojni studenti već su se vratili u Zagreb. Useljenje u domove moguće je od ovog tjedna i mnogi su to iskoristili jer se pripremaju za jesenske ispitne rokove.

Iako su useljenja u domove bila moguća i ranije, menze u Zagrebu otvaraju se tek od 1. rujna, kada se studentima ponovno na x-ici aktivira subvencija Ministarstva te ju opet mogu ‘peglati’ u menzama. Ipak, neće sve menze raditi već od sutra.

Kako stoji u obavijesti SC-a Zagreb, od 1. rujna ponovno su otvorene menze u Studentskom domu Stjepan Radić (Sava), u Studentskom domu Cvjetno naselje i u Studentskom domu Lašćina.

Izdvojeni članak
studentska iskaznica, iksica

[Brucoš 101] Što je iksica? Većina studenata koristi je samo za jednu stvar, no ona je puno važnija

Preostale menze SC-a u Zagrebu otvaraju se od 5. rujna. Dakle, od ponedjeljka radi menza Savska u zgradi Studentskog centra, ZUK Borongaj, menze na Ekonomskom, Filozofskom, Fakultetu strojarstva i brodogradnje, na Medicinskom, na Agronomskom, na Šumarskom, na Veterinarskom te menza koju dijele Rudarsko-geološko-naftni i Prehrambeno-biotehnološki fakultet.

A ako ste ovih dana za jesenski rok planirali učiti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, onda svakako trebate imati na umu da se ni ondje menza neće otvoriti do 5. rujna. Od tog datuma radno vrijeme Caffe bara NSK od ponedjeljka do petka bit će od 8 do 15, a restorana od 9 do 15 sati.