Pretraga

Posjetite Nacionalni ICT tjedan i saznajte kako lakše do posla u IT-u

A- A+

Započeo je Nacionalni ICT tjedan, jedna od manifestacija kojom Hrvatska nastoji dati svoj prilog Velikoj koaliciji za digitalna radna mjesta u organizaciji Europske komisije. Manifestacija je započela 8. travnja tiskovnom konferencijom, a završava u petak 12. travnja. Na otvorenju je prisustvovao i jedan od pokretača inicijative Hrvoje Balen, predsjednik upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra, u čijim se prostorijam Nacionalni ICT tjedan i održava.

Nacionalni ICT tjedan traje od 8. do 12. travnja, a riječ je o manifestaciji kojom Hrvatska nastoji dati svoj prilog Velikoj koaliciji za digitalna radna mjesta u organizaciji Europske komisije. Na otvorenju je prisustvovao i jedan od pokretača inicijative Hrvoje Balen, predsjednik upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra, u čijim se prostorijam Nacionalni ICT tjedan i održava.

Svrha Nacionalnog ICT tjedna je informirati učenike, studente, mlade stručnjake, poduzetnike, poslodavce te kreatore politika o nizu mogućnosti koje ICT sektor nudi te podići svijest javnosti o važnosti kontinuiranog ulaganja u obrazovanje, osposobljavanje radne snage te prednosti podizanja i razvoja informatičkih vještina.

Kampanja naglašava rastuću potrebu za kvalificiranim ICT korisnicima i stručnjacima, kao i niz mogućnosti koje ICT povezana zanimanja nude, a bez kojih se danas ne mogu graditi buduća konkurentna gospodarstva.

Glavni partneri projekta ove godine su Visokoučilište Algebra, Tehničko veleučilište Zagreb, FER, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i portal Moj Posao. Tjedan se odvija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Medijski događaj osim portala Srednja. hr podržavaju još BUG, EduCentar, ICT Business, Moja matura, Mreža, tportal, Pogled kroz prozor, Racunalo.com i REP.hr.

Za vas od događaja izdvajamo nekolicinu najzanimljivijih, a to su:

  • Career Day: Kako do IT posla u Njemačkoj?

  • Tribina za studente koji planiraju IT karijeru u Hrvatskoj

  • Otvaranje prijava za Geek Day

Raspored cijelog Nacionalnog ICT tjedna pogledajte ovdje.