Pretraga

Posljednji sveučilišni grad konačno dobiva studentski dom? Saga oko njega traje godinama

A- A+

Natječaj za osnivanje prava građenja na nekretnini u vlasništvu Grada Koprivnice radi izgradnje studentskog doma raspisan je još u siječnju 2020. godine. No, priča je u međuvremenu propala pa ni danas studentski dom u tom gradu – ne postoji, Koprivnica je ostala jedini sveučilišni grad bez njega. No, stvari su se nedavno opet pokrenule. Gradsko vijeće donijelo je sredinom ožujka odluku o gradnji studentskog doma na Sveučilištu Sjever u sklopu Kampusa, a sredstva za to osigurana su u proračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

studentski dom

Ilustracija: Unsplash

Studenti Sveučilišta Sjever koji studiraju u Koprivnici konačno bi mogli dobiti studentski dom. Sredinom ožujka je, naime, Gradsko vijeće tog grada donijelo odluku o gradnji studentskog doma na Sveučilištu Sjever, u sklopu Kampusa, piše lokalni.vecernji.hr.

Jedini sveučilišni grad bez studentskog doma

Novac je osiguran u proračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a Grad je partner u projektu. Planirano je da dom ima stotinjak ležajeva, vrijednost investicije je pet milijuna eura. Koprivnički dom bi trebao biti gotov do 2026. Trenutni plan je da se gradi iz temelja, a ne da se adaptiraju postojeći objekti bivše vojarne u krugu Kampusa, kao što je to bio slučaj u nekim drugim gradovima.

– Koprivnica je jedini hrvatski sveučilišni grad bez studentskog doma – podsjetio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na sjednici Gradskog vijeća sredinom ožujka, prenosi lokalni.vecernji.hr.

Izdvojeni članak

Još jedan studentski grad u Hrvatskoj dobiva dom, no izgradnja bi mogla potrajati

Priča traje od početka 2020.

Treba podsjetiti da saga oko studentskog doma u Koprivnici traje već godinama. Srednja.hr još je u siječnju 2020. pisala da je raspisan natječaj za osnivanje prava građenja na nekretnini u vlasništvu Grada Koprivnice radi izgradnje studentskog doma. Ideja je bila da se rekonstruira zgrada postojeća zgrada, a kapacitet je trebao biti minimalno 80 ležajeva.

I tada smo upozorili da bi se ta priča mogla oduljiti, potpisan je 2020. i ugovor o izgradnji s tvrtkom ISTO student, a u međuvremenu je čitava priča – propala. Kako je pisao portal ePodravina.hr, ugovor je raskinut jer je tvrtka u roku od tri godine ishodila samo građevinsku, ne i uporabnu dozvolu.