Pretraga

Postrožena pravila u studentskim domovima: Zabranjuju se posjete u sobama

A- A+

Studentski će domovi u ovoj godini postati nešto sasvim drugačije. Kako je objavio Studentski centar Zagreb, stanovnici domovau u tom gradu do okončanja epidemije neće moći primati goste u sobi. Isto tako, više nije moguće ovlastiti drugu osobu da vas useli u dom, već će to svaki stanar morati učiniti osobno.

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu donio je važnu odluku o privremenoj obustavi članka 5. i članka 15. Pravilnika o domskom redu. Radi se o člancima koji definiraju način useljenja, odnosno mogućnost svakog stanara doma da ima posjete i goste za vrijeme svog stanovanja u domu. Članke koji su obustavljeni

Članak 5.

Student može useliti u dom osobno ili to može učiniti osoba koju student svojom pisanom izjavom ovlasti uz obrazloženje zašto to ne može učiniti osobno.

Članak 15.

Stanar studentskog doma može primati posjete u sobe uz suglasnost drugog stanara. Stanari studentskog doma koji primaju posjetitelja, odgovorni su za čuvanje reda i mira u domu, za ponašanje posjetitelja te za pridržavanje odredbi Pravilnika o korištenju računalnih resursa te pravila ponašanja propisanih u Odluci o prihvatljivom korištenju CARNet mreže (CDA 0035). Stanari studentskog doma mogu zahtijevati da se posjetitelj udalji iz studentskog doma, sobe ili zajedničke prostorije narušava li red i mir. Stanar može primiti na noćenje posjetitelja do pet (5) dana mjesečno, uz pisanu suglasnost drugoga stanara i uz obveznu prijavu na porti studentskog doma. Suglasnost se može dati u pisanom obliku i putem e-maila stanara koji daje suglasnost.

Predviđeno trajanje obustave ovih članaka je do kraja epidemije koronavirusa.