Pretraga

Poznati dobitnici Rektorove nagrade u Sveučilišta u Splitu!

A- A+

Temeljem Pravilnika o Rektorovoj nagradi rektor Sveučilišta u Splitu, Šimun Anđelinović donio je Odluku o dobitnicima Rektorove nagrade za ovu akademsku godinu. Tako je ukupno dodijeljeno 28 nagrada za izvrsnost te nekoliko posebnih nagrada, a kandidati će uz priznanje biti nagrađeni i novčanim iznosom.

Rektorove nagrade u Splitu dodijeljene su izvrsnost, za znanstveni ili umjetnički rad. Posebne nagrade dodjeljuju se za izniman uspjeh u javnom nastupu, djelovanju, sudjelovanju i uspjehu na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Dodijeljene su i nagrade za studenta pojedinca/grupu studenata, koji uspješno izvršavaju svoje obveze i ostvare izniman uspjeh u javnom djelovanju i društveno korisnim aktivnostima na Sveučilištu i društvenoj zajednici.

Izdvojeni članak

Objavljeni dobitnici rektorove nagrade za koje je rektor Boras ukinuo novčanu naknadu

Nagradu za izvrsnost dobilo 28 kandidata

Rektorovu nagradu Sveučilišta u Splitu za izvrsnost je ukupno dobilo 28 kandidata.

U kategoriji Rektorova nagrada za znanstveni ili umjetnički rad nagrađene su studentice Umjetničke akademija Ana Marija Paladin i Maja Miše.

Posebna rektorova nagrada dodijeljena je studentici dentalne medicine i glavnoj urednici časopisa DentiST, Ivani Strikić te Domagoju !IME! i Dori Uzinić, osnivačima Pravne klinike na Pravnom fakultetu u Splitu.

Rektor je i sukladno svojem ovlaštenju nagradu odlučio dodijeliti Udruzi mladih programera ‘DUMP’ zbog ostvarenog iznimnog uspjeha u javnom djelovanju i društveno korisnim aktivnostima na Sveučilištu i u široj društvenoj zajednici.

Detaljan popis dobitnika možete vidjeti ovdje.

Izdvojeni članak

Dok Boras u Zagrebu ukida nagrade za Rektorovu, riječko Sveučilište daje 800kn

Uz potvrdu o dobivenoj nagradi, kandidati nagrađeni s 800 kuna

Podsjećamo, zagrebačko je Sveučilište u ožujku ukinulo novčane naknade za dobitnike Rektorove nagrade.

– Temeljna kvaliteta Rektorove nagrade je da identificira vrhunske studente. U slučajevima kad bi jednu Rektorovu nagradu dobilo više studenata svakom bi pripalo 200 ili 300 kuna što je smiješno, kazao je tada rektor Boras.

Za razliku od rektora Borasa, na splitskom Sveučilištu ne vlada mišljenje kako je novčana naknada kao dio rektorove nagrade ‘smiješna’. Tako će nagrađenim kandidatima, uz pisanu potvrdu o dobivenoj Rektorovoj nagradi za izvrsnost, biti isplaćena novčana naknada u iznosu od 800 kuna.

Stoga je Sveučilište zamolilo dobitnike da na e-mail adresu [email protected] ili osobno u rektorat Sveučilišta u Splitu na adresi Livanjska 5, dostave OIB, preslik osobne iskaznice i preslik žiro računa, kako bi im naknada mogla biti isplaćena.

Svečana dodjela održat će se u srijedu, 15.lipnja u 11 sati u amfiteatru Medicinskog fakulteta u prigodi proslave Dana Sveučilišta.