Pretraga

Poznati dobitnici stipendija Sveučilišta u Rijeci: 102 studenta dobivaju po 8000 kuna

A- A+

Sveučilište u Rijeci objavilo je privremene rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019. Stipendije su dodijeljene 102 studentima prema kriterijima iz Natječaja, a rok za podnošenje prigovora je 5. ožujka.

Foto: Srednja.hr

U razdoblju od 10 mjeseci (1. listopada 2018. do 31. srpnja 2019.) Sveučilište u Rijeci dodijeljivat će 102 studentima stipendiju za izvrsnost u iznosu od 800 kuna mjesečno.

Izdvojeni članak

Objavljena imena dobitnika stipendije od 9.600 kuna koju dodjeljuje Sveučilište u Splitu

Prilikom izrade privremene rang-liste, jučer objavljene na stranicama Sveučilišta, bodovali su se osnovni i dodatni kriteriji uspješnosti u okviru obavezne nastave te posebna postignuća u izvannastavnim aktivnostima.

U osnovne je kriterije spadao uvjet da je student više godine stekao najmanje 55 ECTS-a u prethodnoj te da po prosjeku spada u 10% najboljih studenata na svojoj godini. Kod brucoša se u obzir uzimao rang na konačnoj listi za upise, a na kojoj je student također morao biti među 10% najviše rangiranih.

Dodatni kriteriji su bili dekanove i rektorove nagrade, a u posebna su se postignuća u izvannastavnim aktivnostima ubrajali primjerice, objavljeni stručni ili znanstveni radovi, uspjeh na natjecanjima, kao i volontiranje.

Ipak, kako se navodi u obrazloženju privremene rang-liste,”evaluacijski odbor nije bodovao volonterske sate onim kandidatima koji su priložili nepotpune preslike volonterskih knjižica (bez naslovne stranice s imenom i prezimenom kandidata)”. 

Prigovore na objavljenu rang-listu moguće je podnijeti u pisanoj formi te vlastoručnim potpisom PDF dokumenta najkasnije do 5. ožujka na mail adresu: [email protected]

Također, u dokumentu se navodi da su oni kandidati koji se prema privremenoj ljestvici nalaze iznad crte, a u međuvremenu su ostvarili pravo na neku drugu stipendiju, dužni do istog roka i na istu mail adresu obavijestiti Centar za studije odustaju li od stipendije za izvrsnost riječkog Sveučilišta.

Dobitnike stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci, kao i listu onih kandidata koji nisu zadovoljili uvjete Natječaja, pogledajte u dokumentu ispod.

*Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

PRIVREMENA rang lista 2018_2019 za objavu