Pretraga

Poznati privatni faks pokrenuo je novi studij, kažu da će pripremiti studente za poslove budućnosti

A- A+

RIT Croatia, prestižni američki koledž koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja u Hrvatskoj, predstavio je novi američki multidisciplinarni studij na našem tržištu: Dizajn novih medija (BFA New Media Design). Osmišljen kao odgovor na sadašnje i buduće potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija, ovaj četverogodišnji preddiplomski stručni studij povezuje znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije te priprema studente za poslove budućnosti.

RIT Croatia

Ulaz u zgradu RIT Croatia u Zagrebu
Foto: RIT Croatia PR

Na svoju 25. obljetnicu djelovanja na ovim prostorima RIT Croatia uvodi inovativni novi studij – Dizajn novih medija. Kažu da je to odgovor na potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija. Radi se o preddiplomskom studiju koji će trajati četiri godine, a povezivat će znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije.

Tržištu potrebni ovakvi stručnjaci

Nešto više o tom studiju pojasnio je njegov budući voditelj Ante Poljičak, inače nastavnik na RIT Croatia.

– Ljudi svakodnevno konzumiraju značajne količine digitalnog sadržaja kroz pametne telefone i televizore, tablete, nosivu tehnologiju (wearables), igraće konzole i VR sustave. Obzirom na rastuću digitalizaciju svakodnevnog života, tržištu su potrebni stručnjaci koji će oblikovati i prezentirati digitalni sadržaj kako bi korisnici mogli učinkovito međusobno komunicirati, informirati se ili zabaviti. Upravo takve stručnjake stvara ovaj studij koji studentima RIT Croatia omogućuje da stečena znanja i vještine primjenjuju u praksi već za vrijeme studija kroz interaktivnu nastavu, iskustveno učenje i program obvezne stručne prakse, pojasnio je Poljičak.

Kroz ovaj će studij, naglašavaju s ovog privatnog faksa, budući profesionalci steći ključne kompetencije potrebne za karijeru u područjima digitalnog marketinga, razvoja web i mobilnih aplikacija, komunikacija i drugih kreativnih industrija. Studenti će stečena znanja i vještine moći proširiti na specifična područja dizajniranja korisničkog sučelja i korisničkog iskustva.

– Naučit će kako 3D modelirati, animirati, sve o informacijskom dizajnu te osnove programiranja kroz alate koji su neophodni za rad u ovom području. Poseban fokus bit će usmjeren i prema razvijanju mekih vještina kao što su analitičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rada u timu i učinkovito komuniciranje, ističu iz RIT Croatia.

Praksa u hrvatskim kompanijama

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su, napominju, i renomirane hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija. Te će kompanije, kažu nam s faksa, sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi. Polaznici studija će kroz stručne prakse dobiti radno iskustvo i pripremiti se za rad na pozicijama kao što su UI/UX designer, digital product designer, graphic designer, app designer, visual designer, i mnoge druge. Osim spomenutih pozicija, ističu da će studenti ostvariti dobre temelje za daljnji razvoj karijere u filmskoj industriji, industriji videoigara i drugim industrijama u nastajanju.

– Dizajn novih medija pripada skupini multidisciplinarnih, transformativnih studija RIT-a koji su osmišljeni da optimalno odgovore na izazove i potrebe suvremenog globalnog gospodarstva. Kvaliteta američkog obrazovanja te multidisciplinaran pristup u obrazovanju stvorit će nove stručnjake koji će već tijekom studija moći početi graditi karijeru u brzorastućoj digitalnoj industriji i biti osposobljeni za stvaranje novih kreativnih rješenja za sve koji konzumiraju digitalne sadržaje, komentirao je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT-a Croatia.

Uz ključna znanja i vještine te adekvatnu pripremu za tržište rada, studenti po uspješnom završetku studija stječu dvije diplome: američku i hrvatsku. Upisi na studij Dizajna novih medija traju do 15. kolovoza 2022., a više informacija o novom studiju dostupno je na web stranici RIT Croatia.