Pretraga

Poznati privatni faks pokrenuo je novi studij, kažu da će pripremiti studente za poslove budućnosti

A- A+

RIT Croatia, prestižni američki koledž koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja u Hrvatskoj, predstavio je novi američki multidisciplinarni studij na našem tržištu: Dizajn novih medija (BFA New Media Design). Osmišljen kao odgovor na sadašnje i buduće potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija, ovaj četverogodišnji preddiplomski stručni studij povezuje znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije te priprema studente za poslove budućnosti.

RIT Croatia

Ulaz u zgradu RIT Croatia u Zagrebu
Foto: RIT Croatia PR

Na svoju 25. obljetnicu djelovanja na ovim prostorima RIT Croatia uvodi inovativni novi studij – Dizajn novih medija. Kažu da je to odgovor na potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija. Radi se o preddiplomskom studiju koji će trajati četiri godine, a povezivat će znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije.

Tržištu potrebni ovakvi stručnjaci

Nešto više o tom studiju pojasnio je njegov budući voditelj Ante Poljičak, inače nastavnik na RIT Croatia.

– Ljudi svakodnevno konzumiraju značajne količine digitalnog sadržaja kroz pametne telefone i televizore, tablete, nosivu tehnologiju (wearables), igraće konzole i VR sustave. Obzirom na rastuću digitalizaciju svakodnevnog života, tržištu su potrebni stručnjaci koji će oblikovati i prezentirati digitalni sadržaj kako bi korisnici mogli učinkovito međusobno komunicirati, informirati se ili zabaviti. Upravo takve stručnjake stvara ovaj studij koji studentima RIT Croatia omogućuje da stečena znanja i vještine primjenjuju u praksi već za vrijeme studija kroz interaktivnu nastavu, iskustveno učenje i program obvezne stručne prakse, pojasnio je Poljičak.

Kroz ovaj će studij, naglašavaju s ovog privatnog faksa, budući profesionalci steći ključne kompetencije potrebne za karijeru u područjima digitalnog marketinga, razvoja web i mobilnih aplikacija, komunikacija i drugih kreativnih industrija. Studenti će stečena znanja i vještine moći proširiti na specifična područja dizajniranja korisničkog sučelja i korisničkog iskustva.

– Naučit će kako 3D modelirati, animirati, sve o informacijskom dizajnu te osnove programiranja kroz alate koji su neophodni za rad u ovom području. Poseban fokus bit će usmjeren i prema razvijanju mekih vještina kao što su analitičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rada u timu i učinkovito komuniciranje, ističu iz RIT Croatia.

Praksa u hrvatskim kompanijama

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su, napominju, i renomirane hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija. Te će kompanije, kažu nam s faksa, sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi. Polaznici studija će kroz stručne prakse dobiti radno iskustvo i pripremiti se za rad na pozicijama kao što su UI/UX designer, digital product designer, graphic designer, app designer, visual designer, i mnoge druge. Osim spomenutih pozicija, ističu da će studenti ostvariti dobre temelje za daljnji razvoj karijere u filmskoj industriji, industriji videoigara i drugim industrijama u nastajanju.

– Dizajn novih medija pripada skupini multidisciplinarnih, transformativnih studija RIT-a koji su osmišljeni da optimalno odgovore na izazove i potrebe suvremenog globalnog gospodarstva. Kvaliteta američkog obrazovanja te multidisciplinaran pristup u obrazovanju stvorit će nove stručnjake koji će već tijekom studija moći početi graditi karijeru u brzorastućoj digitalnoj industriji i biti osposobljeni za stvaranje novih kreativnih rješenja za sve koji konzumiraju digitalne sadržaje, komentirao je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT-a Croatia.

Uz ključna znanja i vještine te adekvatnu pripremu za tržište rada, studenti po uspješnom završetku studija stječu dvije diplome: američku i hrvatsku. Upisi na studij Dizajna novih medija traju do 15. kolovoza 2022., a više informacija o novom studiju dostupno je na web stranici RIT Croatia.

Poznati privatni faks pokrenuo je novi studij, kažu da će pripremiti studente za poslove budućnosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap