Pretraga

Poznato kada započinje drugi krug podjele STEM stipendije od 10.800 kuna

A- A+

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) dodjeljuje 3.400 stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima. Prve rang-liste dobitnika objavljene su 6. studenog, a iz MZO-a su otkrili i kada započinje drugi krug dodijele ove stipendije.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Ovogodišnji dobitnici STEM  državne stipendije u prvom krugu dodjele do jučer u podne imali su mogućnost prihvaćanja uvjeta stipendiranja, što se smatra činom sklapanja ugovora. Za studente koji nisu obavili tu radnju smatra se da su odbili primati STEM stipendiju.

Jutros su iz Ministarstva putem društvenih mreža izvijestili kako će sljedećeg tjedna doći do novog kruga podijele STEM stipendije, odnosno do novog pomicanja crte na rang-listi dobitnika.

Nove rang-liste studentima će biti dostupne u aplikaciji na ovoj poveznici. Podsjetimo, državna STEM stipendija dodjeljuje se u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna i to za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja. Dakle, ukupno će dobitnici na račun dobiti 10.800 kuna.

Uz ovu vrstu državne stipendije, Ministarstvo putem natječaja dodjeljuje i 10.000 stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa i 400 stipendija posebnim skupinama studenata, također u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna. Oba natječaja zatvorena su 4. studenog, a Ministarstvo rezultate mora objaviti najdulje 60 dana od zaključenja natječaja. Napomenimo kako, prema pravilnicima Ministarstva, student ne smije primati više stipendija koje se financiraju iz javnih izvora. U slučaju da se utvrdi da je u vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju student korisnik neke druge stipendije koja se financira iz javnih izvora, student može nastaviti primati državnu stipendiju, ali uz uvjet obustave druge stipendije.