Pretraga

Pozor, Splićani: Sveučilište je već raspisalo natječaj za Erasmus+

A- A+

Odličan način za stjecanje novih životnih iskustava i upoznavanje novih ljudi svakako je studentska razmjena. Iako nova akademska godina službeno još nije krenula, Sveučilište u Splitu već je objavilo natječaj za Erasmus razmjenu u ljetnom semestru nadolazeće akademske godine.

Svi studenti Sveučilišta u Splitu koji su u trenutku odlaska na mobilnost (u akademskoj godini 2017./2018.) upisani u najmanje drugu godinu preddiplomskog (ili integriranog) ili stručnog studija, prvu godinu diplomskog studija ili prvu godinu poslijediplomskog studija, mogu se prijaviti na natječaj za Erasmus+ mobilnost. Na isti se natječaj mogu prijaviti i izvanredni studenti, uz uvjet da za vrijeme mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu.

Izdvojeni članak

Ako se dvoumite oko odlaska na Erasmus, nakon Nikolinine priče više nećete

Uvjet prijave je da je prosjek ocjena u prošloj akademskoj godini bio najmanje 3,00, a ukoliko bi se iznimno prijavio student s prosjekom nižim od 3,0 a nikako nižim od 2,75, potrebno je dostaviti dvije preporuke profesora.

Sve mobilnosti u okviru ovog natječaja Sveučilišta u Splitu mogu se ostvariti od 1. siječnja 2018. do 30. rujna 2018., a rok prijave na natječaj je 25. rujna 2017.

Tijekom studija studenti mogu biti korisnici financijske potpore za mobilnosti do ukupno 12 mjeseci na svakoj razini studija, dok studenti integriranih studija mogu ostvariti mobilnost u ukupnom trajanju od 24 mjeseca. Važno je napomenuti kako studenti slabijeg socioekonomskog statusa imaju mogućnost dobiti dodatna financijska sredstva za odlazak na mobilnost.

Za one koji se više žele informirati o samom natječaju, ali i saznati dodatne informacije o razmjeni, Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu organizira Info dan za sve studente Sveučilišta. Na Info danu bit će predstavljene sve mogućnosti studiranja u okviru programa Erasmus+ u programskim i partnerskim zemljama. Info dan će se održati u četvrtak, 7. rujna 2017. u 11 sati u Multifunkcionalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice.

Sam natječaj, kao i upute za prijavu na njega, možete detaljno proučiti u dokumentima koji slijede.

[scribd id=358076202 key=key-lz40CcaA4UPuLZZcjd9e mode=scroll]

[scribd id=358076318 key=key-DqMivHegQhHe3inqY49C mode=scroll]