Pretraga

Pozor, studenti: Istječe najvažniji rok za sve koji žele STEM stipendiju

A- A+

Prijave za javni poziv na STEM stipendiju traju do srijede 9. studenog, odnosno do sutra u 12:00 sati. Studenti se za stipendiju mogu prijaviti putem mrežne aplikacije Ministarstva znanosti i obrazovanja koristeći svoj AAI@EduHr elektronički identitet. Studenti koji studiraju nastavnički studijski program mogu dobiti 600 eura stipendije, a svi ostali 300 eura stipendije.

stipendije studenti

Foto: Unsplash

Prijave za STEM stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja traju do sutra, 9. studenog u podne. MZO ukupno dijeli 1.144 stipendije za studente STEM smjerova. Studenti nastavničkih STEM studija mogu dobiti stipendiju u iznosu od 600 eura mjesečno, odnosno 4.520,70 kuna, dok za ostale studijske programe studenti mogu dobiti stipendiju od 300 eura, odnosno 2.260,35 kuna za razdoblje od devet mjeseci.

Tko se može prijaviti?

Studenti se mogu prijaviti za stipendiju u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr kojoj student pristupa pomoću AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Prijave se podnose isključivo u elektroničkom obliku popunjavanjem obrasca kojeg je potom potrebno poslati zajedno s prilozima. Na javni poziv za STEM stipendiju mogu se prijaviti redoviti studenti hrvatski državljani, redoviti studenti državljani države članice Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije.

Osim njih, mogu se prijaviti i redoviti studenti koji uživaju međunarodnu i privremenu zaštitu sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj na preddiplomske sveučilišne studije, diplomske sveučilišne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije, preddiplomske stručne studije, kratke stručne studije i specijalističke diplomske stručne studije u STEM područjima znanosti pod uvjetima koji su određeni Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti.

Izdvojeni članak
stipendije studenti

Aktualni su brojni natječaji za studentske stipendije: Prijavite se dok još ima vremena

Čeka se objava liste za socioekonomske stipendije

Nedavno je završio i natječaj za državne socioekonomske stipendije od 200 eura mjesečno i trenutno se čeka objava rang-liste. Državne stipendije za STEM nastavničke studijske programe dodjeljuju se izravno prijavljenim studentima koji zadovoljavaju uvjete iz pravilnika. Preostali broj državnih stipendija dodjeljuje se prema razini i godini studija u postotku prva godina preddiplomskog i integriranog preddiplomskog i diplomskog studija 30%; više godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija 10%; više godine preddiplomskog studija 40%; prva godina diplomskog studija 10% i druga godina diplomskog studija 10%.

Kako se prijaviti za STEM stipendiju možete vidjeti u nastavku. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab