Pretraga

Požurite s prijavom: Natjecanje učenika čiji nagradni fond iznosi 6.000 € se uskoro zatvara

A- A+

Ideja godine, natjecanje koje najbolje ideje učenika nagrađuje nagradnim fondom od 6.000 €, ulazi u veliki foto-finiš. Vremena za prijaviti se još je malo, no iskoristite li ga dobro, stignete si osigurati ulaznicu za veliko finale koje održavamo u Zagrebu. Finalni rok za prijavu je 20. travnja u 23:59 sati.

ideja godine isječe rok

Uskoro istječe rok za prijavu na Ideju godine | Foto: Pexels

Ideja godine je natjecanje za učenike na kakvom još niste bili. Ne tražimo vaše znanje (iako će vam ono uvijek dobro doći), već kreativnost, inovativnost i poduzetni duh. Na Ideji godine srednjoškolci se natječu u osmišljavanju najbolje poslovne ideje, a za tri najbolja projekta osiguran je nagradni fond od 6.000 €.

Od prijave vas dijeli nekoliko koraka. Najprije, ako želite, oformite tim od najviše troje učenika, ali uvijek se možete prijaviti i sami. U prijavi možete zatražiti pomoć nastavnika ili nastavnice.

Potom se bacite u osmišljavanje svog poduzetničkog pothvata. Važno je da u njegovu razvijanju iskoristite neku od modernih tehnologija, a bonus bodove od žirija možete dobiti ako pokažete kako se planirate probiti na druga tržišta Europske unije.

Nakon toga, preostaje vam ideju staviti na papir. Želimo vidjeti vaš poslovni plan, a njegov obrazac možete pronaći ovdje. Na kraju, sve što preostaje jest poslati nam poslovni plan putem ovog linka.

Prijavu pošaljite najkasnije do 20. travnja u 23:59 sati putem ovog linka, i to je to. Preostaje vam samo čekati pozivnicu za finale!

Kako izgleda finale?

U drugi krug natjecanja prolazi deset najboljih timova ili pojedinaca koje odabere naš stručni žiri. Finalisti Ideje godine svoje će poslovne planove izložiti stručnom žiriju na finalu natjecanja koje se održava u Zagrebu, u prostoru Veleučilišta Effectus.

Za razliku od prethodnih izdanja natjecanja, ovaj put dijelimo nagrade za tri najbolja tima ili pojedinca. Pobjednik će osvojiti stipendiju za Veleučilište Effectus u iznosu od 3.000 €, tim ili pojedinac na drugom mjestu stipendiju u iznosu od 2.000 €, a na trećem od 1.000 €.

Nakon proglašenja pobjednika, sve finaliste čeka proslava. Idući dan imat će mogućnost obići ZICER, partnera Ideje godine, kako bi iz prve ruke vidjeli startup svijet. Večeru, noćenje i doručak finalistima osigurava organizator.

Treba li vam za prijavu malo inspiracije, ovdje možete vidjeti projekte svih dosadašnjih pobjednika.


Ideja godine 2024 je poslovno natjecanje za srednjoškolce koje organizira srednja.hr. Zlatni partner projekta je EFFECTUS veleučilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Končar. Pokrovitelj projekta je Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Odgovore na često postavljana pitanja o Ideji godine pronađite ovdje. Sve novosti pratite na Facebook stranici Ideja godine ili nas pitajte putem maila [email protected]. Poslovni plan preuzmite ovdje, a prijavite se putem ovog linka. Kako vam ne bi promaknula niti jedna vijest o natjecanju, pridružite se Facebook događaju Ideje godine.

EU emblem