Pretraga

Prevarant hara studentskim domovima: Djevojku opljačkao lopov koji se predstavljao kao zaposlenik SC-a

A- A+

Studentski dom Stjepan Radić posljednji je zagrebački dom koji se našao na udaru bizarnih prevaranata. Ovoga puta dotični se stanarima predstavio kao djelatnik Studentskog centra i obavijestio ih da će im morati ugasiti vodu zbog radova. To je rekao i Mariji, koja je, nekoliko minuta nakon razgovora s njim, shvatila da je prevarena i opljačkana.

Studentski dom Stjepan Radić | Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Nakon brojnih bizarnih priča u studentskim domovima ove godine, na red je došla i Sava. Studentski dom Stjepan Radić ovoga je tjedna nakratko ‘udomio’ prevaranta koji se lažno predstavlja kao zaposlenik SC-a.

Rekao da će ugasiti vodu pa joj ukrao novčanik

Izdvojeni članak

Manijak uhodi studentice i samozadovoljava se pred studentskim domom

U srijedu oko 14 sati Marija se, kao i obično, spremala za posao. Trebala je samo još nakratko do WC kada je na hodniku čula glasove. Neki čovjek priča sa studenticama. Kada je krenula put toaleta i nju je zaustavio s pričom da širi obavijest o gašenju vode i zamolbom da to prenese stanarima koji ne govore hrvatski.

– ‘Nemate struje pa da bi to popravili moramo vam ugasit vodu’. Mislim se onak, zašto, ali dobro, valjda ti znaš bolje. Rekla sam mu da ću prenijeti obavijest i on mi je zahvalio. U WC-u  sam bila minutu, dvije, a kad sam se vratila u sobu, vidim da mi je torba s police dolje na krevetu rastresena i da nigdje nema novčanika. Prvo sam prevrtjela cijelu sobu da vidim da ga nisam ja negdje slučajno spremila, priča nam Marija.

Potom se uputila do Uprave doma, gdje su joj obznanili kako taj čovjek uopće nije poslan niti je zaposlenik SC-a. Tada je zbrojila dva i dva.

– Našli smo ga na kameri,  a oni su me pitali želim li ga prijaviti. Kakvo je to pitanje, naravno da želim, pomislila je Marija.

Sve je prijavila policiji

Izdvojeni članak

Manijak upao na ženski kat doma na Savi i snimao studenticu pod tušem

Dodatno kaže kako su joj rekli da kradljivci često odmah uzmu novac i riješe se dokaza tako što bace novčanik negdje po izlasku s mjesta događaja. Tako su zaštitari, dok je ona bila na policiji, po grmlju ispred doma tražili njezin novčanik.

– Policiji sam dala izjavu, otprilike kao i Vama. Oni su zatražili od zaštitara doma da videosnimku na kojoj se nalazi prevarant prebace na CD pa će ju nekada doći pokupiti. Osim toga pitali su me opis lika. Zadržala sam se nekih sat vremena, kaže nam Marija koja nadodaje da ne zna je li netko iz policije već došao skupiti snimku.

S Marijom smo dosta kratko razgovarali jer, kako nam je ispričala, jutros joj se javio dečko koji je pronašao njen novčanik pa se morala naći s njim kako bi ga preuzela. Pronašao ga  je parkiralištu u blizini doma, a osim novca lopov ništa nije uzeo.