Pretraga

Prijavite se na natječaj za plaćenu studentsku praksu u inozemstvu

A- A+

Udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti (IAESTE) i ove godine organizira natječaj za međunarodne plaćene stručne prakse. Natječaj traje od 21.listopada do 15.studenog, a na isti se mogu prijaviti svi studenti prirodnih i tehničkih fakulteta iznad treće godine preddiplomskog studija.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu Udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih fakulteta (IAESTE), studentima iz spomenutih područja pruža se prilika otići u inozemstvo te ostvariti pravo na plaćenu stručnu praksu.

Izdvojeni članak

Student FER-a (22) odlazi u London odraditi praksu u Facebooku

Plaćena praksa diljem svijeta

Mnogi hrvatski studenti negoduju zbog činjenice da se njihova fakultetska naobrazba bazira isključivo na suhoparnom bubanju literature budući da brojni državni fakulteti zaziru od suradnje s komapnijama koje bi ‘obučavale’ njihove studente.

No to vam ne treba biti prepreka, jer postoji niz organzacija koje se omogućuju studentskoj populaciji stvaran dodir sa strukom. Jedna od njih je i IAESTE koja svake godine organizira natječaj za plaćenu stručnu praksu u europskim zemljama, ali i državama izvan Starog kontinenta kao što su Japan ili Tajland.

Izdvojeni članak

FER organizira najbolju ljetnu praksu: Mnoge tvrtke ponude stalan posao praktikantima nakon diplomiranja

Prijaviti se mogu studenti prirodnih i tehničkih fakulteta

Ove godine natječaj traje od 21.listopada do 15.studenog, na isti se mogu prijaviti svi studenti prirodnih i tehničkih fakulteta upisani u treću godinu preddiplomskog studija ili u više godine studija. Među članicama IAESTE nalazi se čak 87 svjetskih zemalja, stoga je pred studentima dosta široka i raznolika ponuda.

Osim stručnog usavršavanja te poboljšavanja vlastitih vještina, stručna praksa vam omogućuje i učenja stranih jezika, novih kultura te upoznavanje različitih ljudi.

Udruga IAESTE poziva sve zainteresirane studente da se pridruže na redovnim sastancima koji se održavaju utorkom u 20 sati na trećem katu Studentskog centra u Osijeku. Radom i zalaganjem u Udruzi mogu uvelike doprinijeti odlasku na praksu, ali i usavršavanjem vlastitih vještina, a istovremeno se dobro zabaviti i steći nova prijateljstva.