Pretraga

Radi dva posla, ali to joj nije dovoljno za školarinu: Pomozite hrabroj Aniti u ostvarenju obrazovnog sna

A- A+

Prije nekoliko dana, pisali smo o Aniti Pavić, 22-godišnjakinji koja trenutačno u Irskoj radi dva posla kako bi uspjela platiti visoku školarinu za studij u Manchesteru na koji je primljena. Kako se radi o vrtoglavom iznosu od 12 tisuća eura, Anita je pokrenula i crowdfunding kampanju. Dosad je prikupila nešto više od polovice iznosa, crowdfunding kampanja završava za tri dana, stoga još imate vremena pomoći u ostvarenju Anitina obrazovnog sna.

Anita Pavić

22-godišnja Anita Pavić u Zadru je završila preddiplomski studij francuskog i ruskog jezika i književnosti. Njen obrazovni san jest nastaviti studij na diplomskoj razini u Manchesteru, i to studij međunarodnog razvoja – smjer siromaštvo, konflikti i rekonstrukcija. Između Anite i ostvarenja njezina sna stoji jedna prepreka – novac, odnosno školarina u iznosu od 12.000 eura.

Izdvojeni članak

Ova djevojka želi se školovati kako bi svojim znanjem pomogla Hrvatskoj i ostatku svijeta: Pomozite joj u njenoj plemenitoj misiji

Anita je trenutačno u Irskoj u Corku gdje radi dva posla. Radi u korisničkoj službi američke kompanije za najam smještaja Airbnb i od toga posla mjesečno zarađuje 11.130 kuna, od kojih na troškove života, hranu i prijevoz potroši oko 1.855 kuna mjesečno. Pomaže i obitelji u Hrvatskoj pa sa strane uspije staviti između 6.500 i 7.000 kuna mjesečno. Smještaj ne plaća, već ga kompenzira u zamjenu za 25 sati rada tjedno za organizaciju Estukune, koja radi na stvaranju online prostora za različite vrste savjetovanja, piše današnji Jutarnji list u tiskanom izdanju.

Anita školarinu mora platiti za 140 dana, crowdfundingom je dosad skupila 46.308 kuna, u Irskoj će do roka za plaćanje školarine uštedjeti 33.390 kuna, a kada se to dvoje zbroji, nedostajat će joj još 9.302 kune, stoji u Anitinoj računici u današnjem Jutarnjem. Osim za školarinu, približno sličan iznos trebat će joj za troškove života u Manchesteru, tako da je Anita zapravo u utrci s vremenom s obzirom na to da crowdfunding kampanja traje još tri dana.

– Iako nije lako, uz trud i rad sve se može, poručuje odlučna Anita za Jutarnji i dodaje kako iskreno ne zna hoće li uspjeti prikupiti željenu svotu u preostalom vremenu, no ako treba, kaže, ide i u dužničko ropstvo. Jednostavno, ova se djevojka silno želi obrazovati.

Plan B joj je podići studentski kredit kojim bi platila školarinu, ako putem kampanje ne uspije prikupiti novac. Glavni motiv za odlazak na željeni studij u Manchesteru joj je vjera u to da nijedan čovjek ne zaslužuje život na margini društva ili u strahu hoće li dočekati sutra.

– No, najprije trebam sebi osigurati to isto pravo na obrazovanje, a to ću uspjeti jedino ako mi vi izađete u susret, apelira Anita i dodaje kako će učiniti sve da uplaćen novac zaista bude investiran u stvaranje osobe koja ima neizmjernu želju napraviti promjenu i koja će ju napraviti bez obzira na novac.

Uključite se u Anitinu hrabru priču i pomognite joj sudjelovanjem u crowdfunding kampanji.