Pretraga

Ova djevojka želi se školovati kako bi svojim znanjem pomogla Hrvatskoj i ostatku svijeta: Pomozite joj u njenoj plemenitoj misiji

A- A+

22-godišnja Anita Pavić ima jednu veliku želju, a to je obrazovanje. Nakon što je završila preddiplomski studij francuskog i ruskog jezika i književnosti u Zadru, Anita se želi nastaviti školovati u Manchesteru na studiju međunarodnog razvoja. Na studij je primljena, no visoka školarina koju si ne može priuštiti, odvela ju je u Irsku gdje trenutno radi dva posla kako bi bila korak bliže studiju u Manchesteru. Pokrenula je i crowdfunding kampanju, dosad prikupila pola potrebnog iznosa te vas poziva da podržite njezinu ludost.

Anita Pavić | Foto: Screenshot Youtube

– Program koji želim upisati nije business, nije marketing niti ništa sličnog karaktera, ništa od navedenog me ne zanima. Ja sam samo jedno mlado ljudsko biće koje želi popraviti neke stvari i ostaviti ovaj planet malo boljim nego što je bio prije no što sam došla jer biti društveno aktivan/a nije izbor ili hobi, to je dužnost svih nas, govori 22-godišnja Anita Pavić čija je velika želja daljnje obrazovanje.

Anita je u Zadru završila preddiplomski studij francuskog i ruskog jezika i književnosti, a prošle godine dobila je pismo iz Manchestera da su ju primili na svoje sveučilište, i to na diplomski studij međunarodnog razvoja – smjer siromaštvo, konflikti i rekonstrukcija (MSc International Development: Poverty, Conflict and Reconstruction). Školarina studija iznosi vrtoglavih 11.000 funti pa je Anita trenutačno u Irskoj, gdje radi dva posla kako bi se iole približila studiranju na toliko željenom studiju. Osim toga, pokrenula je i crowdfunding kampanju kojom prikuplja sredstva za svoj studij.

– Odlučila sam se boriti za ono što želim i zato trenutno živim i radim u Corku, radim dva posla, pokušavam skupiti što više novca da odem u Manchester na navedeni studij i da steknem dovoljno znanja i vještina da mogu pomoći kako Hrvatskoj tako i ostatku svijeta. Do sada sam to činila na lokalnoj razini, dugi niz godina sam volontirala u raznim udrugama, organizirala razne radionice na temu inkluzije marginaliziranih skupina, jedna sam od osnivačica i trenutna predsjednica udruge mladih Ahimsa, ističe Anita i pita se – tko smo mi da živimo ove živote, a da im ne pomažemo.

Izdvojeni članak

Sjećate se Mirne koja je putem kampanje prikupljala novac za studij u Parizu? Zahvaljujući dobrim ljudima, uspjela je u svom naumu

Ističe kako financiranje njenog školovanja zaista znači biti korak bliže rješavanju nekih od najvećih problema našeg društva i poziva vas da i vi budete dio njezine promjene i pružite joj priliku da nam/vam pomogne.

– Svatko zaslužuje dostojan život i pravo na obrazovanje, i to je nešto čemu ću se posvetiti kada po završetku studija steknem dovoljno znanja i vještina da to i učinim. No, najprije trebam sebi osigurati to isto pravo na obrazovanje, a to ću uspjeti jedino ako mi vi izađete u susret, apelira Anita i dodaje kako će učiniti sve da uplaćen novac zaista bude investiran u stvaranje osobe koja ima neizmjernu želju napraviti promjenu i koja će ju napraviti bez obzira na novac.

Podržite i vi Anitinu ludost i ostvarite joj veliku, plemenitu želju – daljnje obrazovanje za bolje sutra.

U crowdfunding kampanji možete sudjelovati na OVOM LINKU. Anita je dosad prikupila polovicu potrebnog iznosa.