Pretraga

Raspisan natječaj Sveučilišta u Zagrebu za Erasmus razmjenu u sljedećoj akademskoj godini

A- A+

Sveučilište u Zagrebu ovih je dana raspisalo natječaj u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa, za akademsku godinu 2018./2019. Ovaj natječaj odnosi se na studijski boravak studenata Sveučilišta u Zagrebu na inozemnoj partnerskoj ustanovi s kojom Sveučilište u Zagrebu ima potpisan Erasmus+ međuinstitucijski sporazum o razmjeni studenata za naredni akademsku godinu.

Na natječaj za studentsku razmjenu mogu se prijaviti redovni studenti koji studiraju na nekom od stručnih ili sveučilišnih studija i to na  preddiplomskoj, diplomskoj, integriranoj preddiplomskoj i diplomskoj ili poslijediplomskoj razini. Izvanredni studenti također se mogu prijaviti na ovaj natječaj i ostvariti mobilnost uz uvjet da za vrijeme trajanja mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu na inozemnom sveučilištu.

Izdvojeni članak

Ako se dvoumite oko odlaska na Erasmus, nakon Nikolinine priče više nećete

Mobilnost se ne može ostvariti na 1. godini preddiplomskog studija, točnije, studenti preddiplomskih studija moraju u trenutku odlaska na mobilnost biti upisani najmanje u drugu godinu preddiplomskoga studija, te u zimskom semestru 1. godine diplomskog studija. Kako stoji u natječaju, Erasmus+ studenti oslobođeni su plaćanja školarine na inozemnim visokoškolskim ustanovama.

– Studenti ostaju upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog trajanja studentske razmjene, što znači da ne smiju završiti svoj studij tijekom trajanja razmjene. Studenti za vrijeme trajanja razmjene ne smiju biti u statusu mirovanja na matičnoj ustanovi. Ako se nalaze u kategoriji studenata koji imaju obavezu participacije u troškovima studija, za vrijeme trajanja mobilnosti dužni su nastaviti plaćati participaciju. Erasmus+ razmjena može trajati najkraće 3 mjeseca, a najduže 12 mjeseci, a može se ostvariti u programskim zemljama. U akademskoj godini 2018./19. razmjena se može ostvariti u razdoblju od 01.06.2018. do 30.09.2019., stoji u tekstu natječaja.

Prijaviti se na ovaj natječaj možete do 15. veljače u podne, a što je sve za prijavu potrebno učiniti i ostale detalje koji vas zanimaju u vezi ovog natječaja, možete doznati u dokumentu koji slijedi. Važno je naglasiti kako student ispunjava i šalje samo jednu online  prijavu u kojoj je moguće odabrati do tri različita izbora inozemnih sveučilišta na koje želi ići. Matični fakultet ili akademija će studenta rangirati na samo jedan od odabranih izbora (iznimka Muzička Akademija, rang lista s 3 izbora). U slučaju višestrukih online prijava, sve će se prijave automatski smatrati odbijenima, poručuju sa Sveučilišta u Zagrebu.

[scribd id=370039899 key=key-s6vhCGsxBkwcvt7FPCqK mode=scroll]