Pretraga

Raspisan natječaj za ‘braniteljske’ stipendije, provjerite koji su uvjeti i kako se prijaviti

A- A+

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji raspisala je natječaj za dodjelu potpora za obrazovanje studentima. Mjesečni iznos stipendije je 500 kuna, a dodjeljuje se redovitim studentima u tri kategorije.

Foto: Unsplash

Akademska godina započela je prije mjesec dana pa se u ovom razdoblju otvaraju i brojni natječaji za stipendije. Ovoga utorka natječaj za potpore za obrazovanje studentima raspisala je Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Potpore se dodjeljuju redovitim studentima preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, kratkog stručnog studija, preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija obrazovanja.

Mjesečni iznos potpore za studente iznosi 500 kuna i dodjeljuje se za deset mjeseci, od rujna do lipnja. Uz to, natječajem se dodjeljuju i naknade za dio troškova školarine poslijediplomskih studija, koje će biti odobrene u iznosu od 6.000 kuna.

Kada je riječ o stipendijama za studente, one se dodjeljuju u tro kategorije – djeci smrtno stradalih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata, za izvrsnost te studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Izdvojeni članak
novac kune

Pozor, studenti: Završavaju prijave na natječaj za 10.400 državnih stipendija

Prilikom izrade rang-liste u sve tri kategorije u obzir se uzima prosjek ocjena studenata, kao i prihodi kućanstva. Jasno je u tekstu natječaja i navedeno da studenti koji ostvare pravo na ovu stipendiju ne smiju primati neku drugu koja se financira iz drugih izvora.

Prijave na Natječaj podnose se zaključno s 23. studenim na adresu:
Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji
Park Stara Trešnjevka 4, 10000 Zagreb
(s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje)

Iz Zaklade poručuju da će rezultati natječaja u obliku Odluke o ostvarivanju prava na dodjelu potpore za obrazovanje biti će dostavljeni kandidatima putem pošte na adresu boravišta ili prebivališta.

Prijavne obrasce možete pronaći na ovoj poveznici, a u natječaju u nastavku možete vidjeti koji su uvjeti za ostvarivanje prava na potporu u svakoj kategoriji te koju je dokumentaciju potrebno poslati na natječaj. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [194.95 KB]