Pretraga

Otvoren natječaj za braniteljske stipendije za studente, evo koji su uvjeti prijave

A- A+

Kako je i ranije najavljeno, Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji otvorila je natječaj za potpore za obrazovanje studentima. Stipendija će ove godine iznositi 100 eura mjesečno, a dodjeljuje se za razdoblje od rujna 2023. do lipnja 2024. godine. Prijave traju do 23. studenog.

učenje stipendija potprora

Ilustracija: Unsplash

Ovih je dana otvoren natječaj Zaklade hrvatskih branitelja za dodjelu stipendija, odnosno potpora za obrazovanje, studentima. Podsjetimo, natječaj za učenike bio je otvoren u rujnu.

Braniteljske stipendije za studente iznose 100 eura mjesečno

Natječaj je namijenjen za djeci smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djeci nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojni m invalidima, hrvatski braniteljima iz Domovinskog rata, djeci vojnih invalida. djeci dragovoljaca i djeci hrvatskih branitelja koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

Potpore za studente iznose 100 eura mjesečno i odobravaju se za razdoblje od rujna 2023. do lipnja 2024. godine. Osim ovih stipendija natječajem se dodjeljuju i naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija i to u iznosu od 2.000 eura.

Izdvojeni članak
crno bijela fotografija studentice s kapicom za diplomu s leđa i u boji ruke koje drže novčanice uera

Otvoren natječaj za stipendiju od 500 eura mjesečno na koju se mogu prijavit studenti svih godina

Natječaj traje do 23. studenog

Same stipendije dodjeljuju se u tri kategorije, a uvjeti se razlikuju ovisno o kategoriji u kojoj se kandidat prijavljuje te ih možete vidjeti pri dnu teksta. Treba naglasiti i da kandidat sam bira kategoriju u koju se prijavljuje, odnosno može podnijeti prijavu isključivo putem jednog obrasca. No, Upravni odbor Zaklade može uvrstiti kandidata u kategoriju povoljniju za kandidata.

Natječaj je otvoren do 23. studenog, a prijave se šalju na adresu:

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji
Park Stara Trešnjevka 4
10000 Zagreb
(s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje)

Kako stoji u tekstu natječaja, rezultati će se, kao i ranijih godina, studentima dostavljati putem pošte na adresu boravišta ili prebivališta. Prijave s nepotpunom dokumentacijom, one koje su neovjerene ili pristignu izvan roka – neće se razmatrati. Prijavne obrasce za svaku od kategorija možete pronaći ovdje, a tekst natječaja nalazi se u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab