Pretraga

Otvoren natječaj za ‘braniteljske’ stipendije za srednjoškolce, četiri su kategorije u kojima se dijeli

A- A+

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji otvorila je natječaj za dodjelu potpore za obrazovanje učenicima srednjih škola. Potpora iznosi 50 eura po učeniku, a dodjeljuje se u četiri kategorije. Dobitnicima će se novac isplaćivati za deset mjeseci, do lipnja iduće godine.

Ilustracija: Unsplash

Ušli smo u drugi tjedan nove školske godine, a polako se otvaraju i natječaji za stipendije. Tako je ovih dana raspisan natječaj Zaklade hrvatskih branitelja za dodjelu potpore srednjoškolcima, tzv. braniteljsku stipendiju. Potpora se dodjeljuje za djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja, djecu nestalog hrvatskog branitelja, hrvatske ratne vojne invalide, dragovoljce iz Domovinskog rata, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, djecu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, djecu dragovoljca iz i djecu hrvatskih branitelja koji su u ratu sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru.

Mjesečni iznos stipendije je 50 eura

Kako stoji u tekstu natječaja, mjesečni iznos potpore tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja je 50 eura, a korištenje potpore odobrava se za razdoblje od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj godini 2023./2024. Četiri su kategorije u kojima je moguće prijaviti se na natječaj:

  • kategorija A1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za djecu smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
  • kategorija B1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za izvrsnost
  • kategorija C1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike slabijega socioekonomskog statusa
  • kategorija D – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama
Izdvojeni članak
učenje stipendija potprora

Jedan od najvećih gradova otvorio natječaj za srednjoškolske stipendije, pogledajte koji su uvjeti

Prijave se mogu poslati do 2. listopada

Prijave na Natječaj podnose se zaključno s 2. listopada na adresu:

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji
Park Stara Trešnjevka 4, 10000 Zagreb
(s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje)

Kako navode iz Zaklade, rezultati natječaja bit će dostavljeni kandidatima putem pošte na adresu boravišta ili prebivališta. Napomenimo za kraj kako bi, prema najavi zaklade, natječaj za studente trebao biti otvoren 2. studenog.

Listu dokumentacije koju je potrebno poslati te detaljne uvjete za svaku od kategorija možete pronaći u dokumentu u nastavku, dok se obrasci za prijavu nalaze na ovoj poveznici. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap