Pretraga

Raspisan natječaj za stipendije za izvrsnost od 8.000 kuna: Pogledajte koji su uvjeti Sveučilišta u Rijeci

A- A+

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u ovoj akademskoj godini. Ove godine dodijelit će se najviše 100 stipendija u mjesečnom iznosu od 800 kuna.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Ovih dana otvoren je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost na Sveučilištu u Rijeci. Studenti se na natječaj mogu prijaviti do petka, 5. veljače 2021. godine do 12:00 sati.

– Prijave se podnose isključivo elektronički, putem SharePoint portala. SharePoint portalu pristupa se klikom na sljedeću poveznicu i upisivanjem AAI@EduHr korisničkih podataka (e-adresa povezana s uniri korisničkim imenom npr. [email protected]). Korisničko ime mora imati nastavak ‘uniri’, a NE ‘student.uniri’. Za izdavanje „uniri“ korisničkog imena molimo da se obratite LDAP administratoru visokog učilišta. Popis LDAP administratora pogledajte na poveznici. Na SharePoint portalu nalaze se sve informacije i detaljne upute za ispunjavanje prijavnog obrasca, a za eventualne nejasnoće i dodatna pitanja molimo da se javite na adresu e-pošte: [email protected], stoji u uputama Sveučilišta u Rijeci.

Ovim natječajem dodijelit će najviše 100 stipendija za izvrsnost u iznosu od 800 kn mjesečno za razdoblje od deset mjeseci. Studentima prvih godina preddiplomskih studija dodijelit će se najviše 30% od ukupnog broja utvrđenih stipendija.

Pravo prijave na Natječaj za stipendiju za izvrsnost imaju studenti koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

 • da su državljani RH i državljani EU s prijavljenim boravkom u RH koji imaju odobren status stranca na
  stalnom boravku u RH kao i državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u RH
 • da u 2020./2021. ak. god. imaju status redovitog studenta Sveučilišta u Rijeci ili njegove sastavnice
  (studenti preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog sveučilišnog studija ili preddiplomskog
  stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija)
 • da zadovoljavaju osnovne kriterije uspješnosti utvrđene člankom 6., točkama A-a, A-b i A-c Pravilnika o
  dodjeli stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci od 16. studenog 2020. godine i Odluke o
  dopunama Pravilnika o dodjeli stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci od 22. prosinca
  2020. godine.

Prilikom izrade rang-lista osnovni kriterij uspješnosti je taj da je student u prethodnoj godini stekao najmanje 55 ECTS-a te po prosječnoj ocjeni svih položenih ispita u prethodnoj godini ulazi u 10% najuspješnijih studenata. Kada je riječ o brucošima, uvjet je da ulaze u 10% najbolje rangiranih studenata na konačnim listama za upis na studijske programe. Detalji se nalaze u tekstu natječaja kojeg možete vidjeti OVDJE, a prijavne obrasce možete pronaći na poveznici.