Pretraga

Rezultati ankete: Većina studenata smatra da je menza na Filozofskom nužna

A- A+

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu obrazuje se oko sedam tisuća studenata, ali isti nemaju vlastitu menzu nego se hrane u studentskim restoranima susjednih fakulteta. Budući da na FER-u i FSB-u stvaraju gužvu, a na svom faksu imaju kantinu tri puta skuplju od menze, filozofi su još jednom odlučili otvoriti pitanje pružanja subvencionirane prehrane. Postavili smo na našoj stranici anketu s upitom treba li se otvoriti menza na FFZG-u na koju je odgovorilo 370 studenata, od čega je njih 85 posto iznijelo potvrdno mišljenje.

Foto: srednja.hr

Mnogobrojnim studentima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu neprihvatljivo je to da manji fakulteti imaju vlastite menze, dok na FFZG-u koji, prema podacima dekana Damira Borasa, broji oko sedam tisuća studenata, ista ne postoji.

Izdvojeni članak

Doznajemo koji studenti troše najviše subvencija i koja je menza najposjećenija u državi

Stoga su se studenti i predstavnici Studentskog zbora FFZG-a zajedno s prodekanicom Tanjom Bukovčan prije nekoliko dana odlučili ponovno krenuti prema MZOS-u kako bi se u prostoru sadašnje preskupe kantine smjestio restoran subvencionirane prehrane. Na tribini održanoj 13. siječnja u dvorani D1 na FFZG-u okupilo se preko 60 studenata koji su se složili oko toga da njihov faks treba menzu pa su prepustili svojim predstavnicima da se izbore za njihova prava.

Nadmoćna većina za otvaranje menze

Postavili smo anketu na našem portalu kako bismo doznali koliko se studenata slaže, a koliko ih smatra da je menza na FFZG-u bespotrebna. Postavili smo pitanje ‘Treba li studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu vlastita menza‘, a svoj odgovor je dalo oko 370 studenata.

Njih 85 posto smatra da je restoran subvencionirane prehrane potreban, dok ih se svega 11 posto našlo na suprotnoj strani. Među neodlučnima je, pak, bilo tek pet posto studenata.

Izdvojeni članak

Tajvanac na Filozofskom: ‘Hrvatski studenti su puno profesionalniji i točniji od mojih kolega domovini’

Studenti tvrde da je menza nužna

– Upravo sjedim u menzi na FER-u i iako su četiri sata velika je gužva, a kako naši studenti uvijek lete po drugim fakultetima mislim da bi trebali imati svoju menzu. Iako je prostorija u kojoj se nalazi kantina možda arhitektonski nepodobna, jedan smo od najvećih fakulteta i nužno je otvaranje restorana koji nudi subvencioniranu prehranu, rekao nam je Filip, student povijesti na Filozofskom fakultetu. Dodao je kako je otvaranje menze čak pitanje statusa njegova fakulteta.

Slično mišljenje dijeli i Ana, studentica završne godine diplomskog studija povijesti na FFZG-u, koja misli da nije najsretnije rješenje činjenica da filozofi u menzama na FER-u ili FSB-u čekaju po sat vremena u redovima prije nego što dobiju svoj obrok. – Veliki smo fakultet s jako puno studenata, stoga bi bilo poželjno da imamo svoju menzu, rekla nam je Ana.

Rezultati ankete s upitom ‘Treba li studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu vlastita menza’