Pretraga

Riječki student napravio stranicu za online učenje koju koristi cijeli svijet

A- A+

Student Tehničkog fakulteta u Rijeci Mario Novak pred ljetne ispitne rokove napravio je internetsku stranicu za online učenje koju trenutno koriste studenti iz cijelog svijet. Onetisu je naziv besplatne web stranice na koju je dovoljno upisati naziv fakulteta i predmet na kojem ste zapeli te postaviti pitanje. U roku od nekoliko minuta dobit ćete odgovor na svoj upit od strane hrvatskih, ali i stranih studenata. Novak je na ovaj način omogućio lakše usvajanje gradiva, rješavanje zadataka, ali i prikupljanje skripti među studentskom populacijom u svijetu.

Foto: Screenshot YouTube

Tijekom studiranja naići ćete na brojne probleme, no umjesto da tragate za profesorima i asistentima izvan predavanja ili gnjavite sve kolege oko sebe, zahvaljujući projektu Maria Novaka, odgovor na svaki upit dobit ćete za svega nekoliko minuta. Student Tehničkog fakulteta u Rijeci napravio je potpuno besplatnu web stranicu Onetius koju koriste studenti iz Hrvatske, ali i cijeloga svijeta koja će vam uvelike olakšati život za vrijeme fakultetske naobrazbe.

Izdvojeni članak

Apsurdistan.in: Virtualno mjesto na kojemu građani prijavljuju apsurde s kojima su se susreli u Hrvatskoj

Hrvatski studenti kao primjer ostalima šire trend kolektivnog online učenja

Studenti iz Lijepe naše prvi su svijetu pokrenuli i počeli koristiti nove metode kolektivnog online učenja, zahvaljujući Novakovoj ideji koju je sproveo u djelo pred početak ljetnih ispitnih rokova.

Za vrijeme studiranja svakome je najbitnije položiti sve ispite i završiti godinu u roku, što je često otežano zbog brojnih nejasnoća u gradivu, zadacima, predavanjima ili skriptama. No uz koritštenje Onetiusa možete se povezati sa studentima iz cijeloga svijeta i dobiti odogovor ili rješenje problema u roku od par minuta. Dovoljno je otvoriti spomenutu stranicu, utipkati naziv fakulteta i predmeta te postaviti pitanje na koje tražite odgovor. Što je najvažnije, radio se o potpuno besplatnom pristupu.

Izdvojeni članak

Na ovih sedam besplatnih stranica možete online učiti

Basplatno i u par klikova do svih odgovora

– Projekt osim kolektivnog rješavanja zadataka ili bilo kakvih nejasnoća u vezi gradiva, studentima nudi informacije i vijesti sa svih fakulteta iz Hrvatske i iz svijeta, razmjenu skripti za svaki predmet na brz i jednostavan način, prodaju stanova, traženje cimera, potragu za studentskim poslovima i još mnogo toga – sve na jednom mjestu, besplatno i s ciljem podizanja standarda obrazovanja te pružanja istih mogućnosti svima bez obzira na mjesto studiranja, upisani fakultet i financijske mogućnosti studenata, objasnio je riječki student koji dolazi iz Čakovca.

Stranicu je za vrijeme ljetnih rokova posjetilo preko 10 tisuća korisnika, od čega je oko 30 posto posjetitelja iz stranih zemalja, a na svaki upit studenti dobiju po nekoliko odgovora. Novaku je zaključio kako Onetius predstavlja svjetlu stranu našeg obrazovanja koje se još uvijek razvija, stvara i radi na boljoj budućnosti te očekuje da će trend kolektivnog online učenja ubrzo poprimiti još šire razmjere.