Pretraga

SC se oglasio o cijeni ljetnog smještaja, ravnatelj otkrio i hoće li rasti stanarine u idućoj godini

A- A+

Nakon prvobitne obavijesti o korištenju ljetnog smještaja u SD ‘Stjepan Radić’ i značajno poskupljenje cijene od 44 posto, Studentski zbor je reagirao i objavio da je odluka van snage, tražeći konkretnu računicu. SC je sa svojih stranica povukao cijenu ljetnog smještaja, a ravnatelj nam je otkrio koji su sljedeći koraci te hoće li rasti stanarine u idućoj godini.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Dan nakon objave informacija o ljetnom smještaju te njegovom poskupljenju od 44 posto, Studentski centar u Zagrebu povukao je cijenu sa svojih stranica.

Čeka se iduća sjednica Upravnog vijeća

Odluka o poskupljenju stavljena je van snage na zahtjev Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, koji od SC-a traži konkretnu računicu za dizanje cijene. Podsjetimo, ljetni smještaj trebao je poskupjeti s 900 na 1.300 kuna, što je razočaralo mnoge studente.

Kako bi saznali više informacija, kontaktirali smo ravnatelja SC-a u Zagrebu, Mirka Bošnjaka, koji nam je rekao da će se o predmetnoj odluci koja se odnosi na ljetni smještaj studenata raspravljati na idućoj sjednici Upravnog vijeća SC-a u Zagrebu.

– Opravdanost dizanja cijene ljetnog smještaja za studente je u tome da se navedena cijena nije mijenjala zadnjih 12 godina. U cijenu je uračunat i PDV, što dodatno umanjuje prihod Studentskog centra u Zagrebu. Svakako valja naglasiti da je došlo do značajnog povećanja cijena energenata u posljednjih 12 godina (osobito u posljednjih godinu dana), a u najavi su i nova povećanja od jeseni 2022, objašnjava Bošnjak.

Izdvojeni članak

SC povukao cijenu ljetnog smještaja: Studentski zbor traži konkretnu računicu

Što je sa stanarinama za sljedeću akademsku godinu?

Sukladno tome, Bošnjak kaže da je donesena odluka da cijena ljetnog smještaja za studente iznosi 1.300 kuna, što je za cijelo vrijeme boravka od 45 dana, nešto manje od 30 kuna po noći. To, ističe, obuhvaća smještaj, struju, vodu, internet, čišćenje zajedničkih površina, dežurnog majstora i zaštitarsku službu.

Bošnjak nam je otkrio i što će biti sa stanarinama za sljedeću akademsku godinu.

– Cijene smještaja u subvencioniranom dijelu godine (1. rujan – 15. srpanj) i u idućoj akademskoj godini ostaju na istoj razini, zaključuje Bošnjak.