Pretraga

SC povukao cijenu ljetnog smještaja: Studentski zbor traži konkretnu računicu

A- A+

U srijedu je na stranici Studentskog centra u Zagrebu osvanula objava da studenti mogu koristiti ljetni smještaj u SD ‘Stjepan Radić’, no uz značajno poskupljenje cijene od 44 posto. Studenti su se odmah požalili, a Studentski zbor odmah je reagirao i objavio da je SC stavio odluku van snage.

Studentski dom Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Kao i svake godine do sada, SC je objavio informacije o korištenju ljetnog smještaja u SD ‘Stjepan Radić’. Dok je do sad cijena za smještaj iznosila 900 kuna, naveli su kako će od ovog ljeta iznositi 1.300 kuna, što predstavlja poskupljenje od čak 44 posto.

Studenti razočarani

Studenti, naime, nisu dočekali ovu vijest radosno, kao ni Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji je nedugo nakon objave SC-a, rekao kako je odluka stavljena van snage.

– Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Studentskog centra u Zagrebu, na zahtjev Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, odluka o poskupljenju ljetnog smještaja stavljena je van snage. Na sljedećoj sjednici donijet će se nova odluka o cijeni ljetnog smještaja o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti, napisao je Studentski zbor na Facebooku.

Unatoč toj odluci, SC sa svojih stranica sve do danas nakon podneva nije uklonio kontroverznu cijenu za ljetni smještaj, a na naš upit oko toga zašto je cijena povećana – nisu odgovorili. S druge strane, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Ivan-Pavao Boras, otkrio nam je dodatne detalje.

– Imali smo sjednicu Upravnog vijeća na kojoj se vodila žustra rasprava. Krajnji je dogovor bio da se odluka o poskupljenju ljetnog smještaja revidira. Bilo je i potegnuto pitanje zašto se o toj odluci nije raspravljalo s nama, navodi Boras.

Izdvojeni članak
Studentski dom Stjepan Radić

Studenti u domu mogu ostati i preko ljeta: SC objavio kako se prijaviti, stanarina je značajno poskupjela

Studentski zbor traži konkretnu računicu

Naime, kako kaže Boras, SC se za poskupljenje pokušao opravdati rekavši da se cijena ljetnog smještaja nije promijenila 12 godina te da s 1.300 kuna pokrivaju i plaću domara, čistačica, interneta, domskih majstora i drugih, pa im 900 kuna nije dovoljno.

– Nisu nam dali odgovor koliko su troškovi skočili unazad godinu dana. Želim na papiru dobiti i vidjeti konkretnu računicu da su s 900 kuna u minusu, napominje Boras.

Predsjednik Studentskog zbora kaže da neće popustiti. Žele da ove godine cijena ostane ista, a da se o postepenim poskupljenjima u daljnjim godinama može raspravljati, uz, naravno, konkretne dokaze da im 900 kuna nije dovoljno.

Dakle, SC je u međuvremenu uklonio cijenu ljetnog smještaja iz svoje objave, no poveznica za prijavu i dalje postoji unatoč nedostatku ove ključne informacije. Na upit nam, podsjećamo, nisu odgovorili, no ako se predomisle, svakako ćemo objaviti.