Pretraga

SC Split povećao cijene ljetnog smještaja: Sedam dana i do 62 eura skuplje nego prošle godine

A- A+

Cijene ljetnog smještaja u studentskim domovima, odnosno hostelima u Splitu za ovu turističku sezonu su narasle. Tako ćete dvokrevetnu sobu s privatnom kupaonicom u Hostelu B.B. za sedam dana platiti čak 62 eura više. Unatoč tome što je SC Split povećao cijene ljetnog smještaja, ona je još uvijek nešto povoljnija od trenutačno dostupnih apartmana na području Splita.

studentska soba s pogledom na more u Splitu

Dvokrevetna soba u Hostelu B.B. Split | Foto: SC Hostel, Split

Kada studentima u Splitu završi akademska godina i preko ljeta se isele iz studentskih domova, njihove sobe postaju hosteli. Tako si, recimo, ako želite otići na more u Split, možete iznajmiti dvokrevetnu studentsku sobu s privatnom kupaonicom. No od ove je godine SC Split povećao cijene ljetnog smještaja.

– Cijene ljetnog smještaja formiraju se shodno situaciji na tržištu. Na cijene utječu daleko veći troškovi, kretanja na tržištu, odnosno odnos između ponude i potražnje. Ovogodišnje cijene programa ‘Okreni na ljeto’ su veće za otprilike 20 posto, objasnili su nam iz Studentskog centra Split.

Usporedili smo nove cijene polupansiona s cijenama od prošle godine

Tako je cijena za sedam dana polupansiona u dvokrevetnoj sobi, uzet ćemo za primjer Hostel Spinut, s 226 eura kolika je bila prošle godine, skočila na 256 eura. Za isti paket za pet dana prošle godine platili biste 171 euro, a ovog ljeta to će vas koštati 194 eura. Tri dana je prošle godine bilo 109 eura, a ove je 123 eura.

Iste cijene za prošlu godinu kao u Hostelu Spinut bile su i u Hostelu Kampus, a ove godine sedam dana platit ćete 280 eura, što je povećanje za više od 50 eura. Za pet dana morat ćete dati oko 40 eura više jer nova cijena iznosi 212 eura, a tri dana platit ćete 25 eura više nego prošlog ljeta.

Izdvojeni članak
sveučilište u puli

Pitali smo studentske centre planiraju li poskupiti ljetni smještaj, evo što su rekli

Za sedam dana polupansiona u dvokrevetnoj sobi čak 62 eura više po osobi

U Hostelu B.B. za dvokrevetnu sobu prošle godine ste mogli dati 236 eura za sedam dana, a ove godine ćete morati izdvojiti 298 eura što je povećanje cijene za čak 62 eura. Za pet dana cijena je narasla sa 179 na 225 eura, a za tri dana sa 114 na 134 eura.

– Prodaja za sezonu 2023. je otvorena za određeni dio kanala prodaje, dok se ostali kanali tek sada puštaju u prodaju. Trenutno smo zadovoljni situacijom te očekujemo povećani broj rezervacija početkom trećeg mjeseca kada se aktiviraju svi prodajni kanali. Popunjenost je drugačija na određene datume i nije ista za sva tri objekta, objašnjavaju iz SC-a Split.

Izdvojeni članak

SC se oglasio o cijeni ljetnog smještaja, ravnatelj otkrio i hoće li rasti stanarine u idućoj godini

‘Naši su kapaciteti na odličnim lokacijama’

Dodaju i kako dosadašnja predviđanja sigurno idu u smjeru ostvarivanja boljih rezultata nego u prethodnoj godini.

– Split kao destinacija je i dalje atraktivan turistima i očekuje se veći priljev turista. Naši su kapaciteti na odličnim lokacijama, jedan u širem centru na kampusu, a drugi u neposrednoj blizini centra grada na Marjanu, svi su uredni i lijepo sređeni, stoga ne sumnjamo da će privući pažnju turista. Kako je turizam sam po sebi jako osjetljiv na vanjske utjecaje teško je sa sigurnošću reći hoće li biti oscilacija u planu što se tiče 2023. Očekivanja su velika, ali sve ćemo vidjeti, poručili su iz SC-a Split.

Iako se mogu pronaći apartmani po čak i manjoj cijeni nego u SC-ovim studentskim domovima, odnosno hostelima čije točne cijene po noćenju možete vidjeti na ovoj poveznici, takvi pronalasci su rijetkost. Pregledom trenutno aktivnih oglasa može se uočiti kako su cijene apartmana za sedam dana na području Splita veće od 100 do 400 eura nego u studentskim domovima koji preko ljeta postaju hosteli.