Pretraga

SC Zagreb traži novog ravnatelja: Natječaj traje samo devet dana i to s vikendom i blagdanom

A- A+

Upravno vijeće Studentskog centra u Zagrebu, čiji je predsjednik rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, raspisalo je natječaj za novog ravnatelja SC-a. Natječaj je otvoren samo devet dana, u što je uračunat i vikend te nadolazeći blagdan Svih svetih.

Zgrada Studentskog centra, rektor Damir Boras | foto: srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu traži novog ravnatelja koji će tom ustanovom upravljati sljedeće četiri godine. Budući da je Vlada proglasila završetak sanacije SC-a, natječaj za ravnatelja raspisalo je Upravno vijeće Studentskog centra Zagreb. Predsjednik tog Vijeća je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, koji i potpisuje tekst ovog natječaja.

Rok za prijavu samo devet dana, uključujući vikend i blagdan

Ono što odmah upada u uči iznimno je kratak rok za prijavu na natječaj. Kandidati koji se žele prijaviti za sudjelovanje u njemu nemalu količinu dokumentacije moraju prikupiti i poslati u samo devet dana, od 25. listopada do 2. studenog. S tim da su u rok za prijavu uključene subota, nedjelja i ponedjeljak, koji je zapravo neradni dan jer je tog datuma blagdan Svih svetih.

Ipak, iako kratak, treba napomenuti kako rok za prijavu nije nezakonit niti protustatutaran. Prema Zakonu o ustanovama, rok do kojeg se primaju prijave kandidata na natječaje za ravnatelje ustanova ne može biti kraći od osam dana od dana objave natječaja, bez obaveze da to bude osam radnih dana. Isto piše i u statutu zagrebačkog SC-a.

Oni koji žele postati novi ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu moraju zadovoljiti nekoliko uvjeta. Prvo, imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u trajanju od najmanje 300 ECTS bodova ili ekvivalentna kvalifikacija stečena sukladno ranijim propisima. Sudionici u natječaju moraju imati i najmanje pet godina rukovodećeg radnog iskustva, poznavati najmanje jedan strani jezik te ne smiju biti proglašeni krivima za počinjenje kaznenog djela.

Izdvojeni članak
studentski centar zagreb

Za otplatu duga SC-u Zagreb dali smo 157.900.000 kuna: Nakon devet godina prestaje sanacija

Prijave se donose osobno ili šalju poštom

Kako stoji u tekstu natječaja natječaju, sudionici u natječaju dužni su uz prijavu, priložiti: životopis, uvjerenje nadležnog suda da se protiv njih ne vodi kazneni postupak za kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti kojim se dokazuje da protiv kandidata nije doneseno pravomoćno rješenje o provođenju istrage, da ne postoji potvrđena optužnica, da nije donijeta presuda o izdavanju kaznenog naloga te da nije donijeta nepravomoćna presuda o počinjenju kaznenog djela, ne starije od šest mjeseci, dokaz o stručnoj spremi (diploma) te potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Potrebno je poslati i presliku stranice indeksa fakulteta iz kojeg se vidi da je položen ispit iz jednog stranog jezika ili potvrda fakulteta o položenom ispitu jednog stranog jezika ili drugi odgovarajući dokument iz kojeg je vidljivo poznavanje jednog stranog jezika.

Uz svu navedenu dokumentaciju, sudionici u ovih nekoliko dana moraju napisati i prijedlog programa razvoja SC-a za četverogodišnje razdoblje te ga dostaviti u prijavi.

Sve to dostavlja se, dakle, najkasnije do 2. studenog na adresu Studentskog centra u Zagrebu i to osobno ili poštom, s naznakom da je riječ o pošiljci namijenjenoj Upravnom vijeću SC-a.

A iako je Upravno vijeće odredilo praktički minimalan zakonski rok za prijavu na natječaj, za obavještavanje kandidata o ishodu uzeli su si najdulji mogući. Kandidati će, stoji u natječaju, o rezultatima natječaja biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava, što je i krajnji rok propisan već spomenutim Zakonom o ustanovama.

Podsjetimo, još od 2013. Studentski centar u Zagrebu bio je u postupku sanacije jer je ta ustanova uspjela nagomilati dug od vrtoglavih 151.056.365 kuna. Iako SC najmanje od 2017. posluje pozitivno, tek je u srpnju, dakle više od tri godine kasnije, na Vladi izglasana odluka o prestanku sanacije SC-a. Iz državnog proračuna za otplatu duga SC-a Zagreb izdvojeno je svih prethodnih godina čak 157.900.000 kuna.

Natječaj za ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu možete vidjeti u dokumentu u nastavu, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [412.95 KB]