Pretraga

SCZG je dodijelio novac studentima, evo koji su projekti dobili najviši iznos

A- A+

Studentski centar Zagreb dodijelio je po peti put novac od naknade posredovanja za studentske projekte. Financirana su 163 projekta, a najviše je dobio Zagrebački sveučilišni sportski savez za organizaciju europskih prvenstava za studente i studentice – 60.898 eura i 55.980 eura.

studentski centar zagreb

Studentski centar Zagreb
Foto: Ivan Božić; srednja.hr

Studentski centri posrednici su za ugovaranje studentskih poslova. Za to ima poslodavci isplaćuju naknadu. Naknadu od 12 posto dužni su ulagati, osim u troškove posredovanja, i u poboljšanje studentskog standarda, smještaja, prehrane.

Dobivaju još i 0,5 posto naknade. To su dužni kanalizirati na način da financiraju kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije te su isključivo namijenjene studentima.

Najviše dobili sportaši

Studentski centar u Zagrebu objavio je peti javni poziv za dodjelu takvih sredstava, a studenti su se sa svojim projektima mogli prijaviti do 13. siječnja. Upravo su objavljeni rezultati i popis studenata te studentskih organizacija koje su za svoje projekte dobile financiranje SCZG-a.

SCZG ovoga je puta podijelio 589.420,54 eura, a financirali su ukupno 163 projekta koja su namijenjena isključivo studentima. Najveće pojedinačne iznose za svoje projekte dobio je Zagrebački sveučilišni sportski savez; za Europsko sveučilišno prvenstvo 2023., za studente, 60.898 eura, a za isto takvo prvenstvo za studentice dobili su 55.980 eura.

Izdvojeni članak
futsal unisport

Studentski centar podijelio novac za projekte studenata: Evo tko su dobitnici

I za bolid je išao veći iznos

Za niz ostalih projekata – karate, judo, tae kwon do – studenti iz Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza dobili su po 15.000 eura, a jedan od većih pojedinačnih iznosa dobila je Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta. Za svoj projekt razvoja i proizvodnje kompozitnih dijelova bolida dobili su 19.558, 21 eura.

U dokumentima ispod možete vidjeti dobitnike sredstava koje je dodjeljivao SCZG te one koji su se prijavili, no nisu dobili financiranje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab