Pretraga

Splitska studentska sekcija za neuroznanost: Činjenice o alkoholu koje niste znali

A- A+

NeuroSplit, studentska sekcija za neuroznanost Medicinskog fakulteta u Splitu održala je svoju prvu akciju. Crveni križ i novoosnovana studentska sekcija Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježili su osvješćivanjem mladih o utjecaju alkohola na organizam i podučavanjem o pružanju prve pomoći unesrećenim osobama. U akciji su uz volontere Crvenog križa i NeuroSplita, a predavanje o trovanju alkoholom i neobičnim alkoholnim činjenicama pratili su učenici, studenti i profesori.

Facebook NeuroSplit

Prva akcija studentske sekcije za neuroznanost NeuroSplit u suradnji s Crvenim križem okupila je velik broj učenika, profesora i studenata. Uz predavanje o trovanju alkoholom i neobičnim alkoholnim činjenicama, sudionici su uvježbavali masažu srca, saniranje krvarenja i postavljanje bočnog položaja.

Izdvojeni članak

Medicinski fakultet u Splitu

Neobične činjenice o alkoholu 

Studenti Medicinskog fakulteta u Splitu, okupljeni u studentsku sekciju za neuroznanost, NeuroSplit, su u suradnji s volonterima Crvenog križa održali predavanje o trovanju alkoholom za studente, profesore i učenike. Osim predavanja i uvježbavanja masaže srca, saniranje krvarenja i postavljanje bočnog položaja, studenti su iznijeli i zanimljive činjenice o alkoholu, koje u nastavku donosimo: 

1. Cenosilikofobija je strah od prazne čaše. 

2. Alkohol je već bio poznat prije 12 000 godina. 

3. Većina voća i povrća sadrži barem malu količinu alkohola u sebi tako da se svi opijamo jedući svakodnevne obroke. 

4. Istraživanja pokazuju da je u bilo kojem trenutku 50 milijuna ljudi na svijetu u pijanom stanju. 

5. Najskuplja vodka na svijetu košta skromnih 3.75 milijuna dolara. 

6. Najveće pivopije na svijetu su Česi koji piju 150 litara piva po glavi godišnje. 

7. U američkoj državi Ohio zabranjeno je zakonom da opijete alkoholom ribu.