Pretraga

Stiglo ljeto pa je i novi zagrebački rektor Lakušić skoknuo do Dubrovnika: Dolje ga odveo Boras

A- A+

Rektor Damir Boras opet je malo skoknuo do Dubrovnika, ovaj put sa svojim nasljednikom, izabranim rektorom Stjepanom Lakušićem, da ga malo predstavi gradonačelniku Mati Frankoviću. Rektor je posljednjih godina bio poseban ljubitelj dubrovačkih kala, o čemu su mediji pisali kroz aferu ljetovalište.

stjepan lakušić, mato franković, damir boras

Stjepan Lakušić, Mato Franković i Damir Boras (s lijeva nadesno)
Foto: Sveučilište u Zagrebu

Zagrebačko sveučilišta na svojim se stranicama hvali kako je dubrovački gradonačelnik Mato Franković jučer lijepo primio još uvijek aktualnog rektora Damira Borasa i njegova nasljednika Stjepana Lakušića koji će na rektorsku funkciju stupiti 1. listopada, početkom nove akademske godine.

‘Ostat ćete prijatelj Grada’

Kako su izvijestili iz rektorata, rektor Boras se tom prigodom osvrnuo na svoja dva mandata i istaknuo ‘kontinuiranu prijateljsku suradnju s Gradom Dubrovnikom i dubrovačkim sveučilištem’. Gradonačelniku Frankoviću predstavio je novoga rektora Lakušića i izrazio nadu da će se suradnja dviju visokoškolskih institucija, kao i gradskih vlasti – nastaviti. Franković je Borasu zahvalio na, kako pišu iz rektorata, ‘izvrsnoj i otvorenoj suradnji’.

– Imali smo čast što ste kao rektor Sveučilišta u Zagrebu rado sudjelovali u svim manifestacijama od značaja za Grad Dubrovnik, našim svečanim sjednicama povodom Dana Grada i Feste svetog Vlaha i Dubrovačkim ljetnim igrama. Ostat ćete prijatelj Grada, vrata su Vam otvorena i uvijek ste dobrodošli, poručio je Franković.

Novom je rektoru poželio, ističu iz zagrebačkog rektorata, puno sreće, ‘da i on postane prijatelj i ljubitelj Grada’. Dubrovački je gradonačelnik najavio je i zajedničke projekte koji će se nastaviti s novim vodstvom zagrebačkog sveučilišta.

Izdvojeni članak
Damir Boras

Boras i ekipa ljetuju na naš račun, to su te ‘biblijske vrijednosti’

Jedna afera za drugom

Da je rektor Boras ljubitelj dubrovačkih kala i ljetnih vrućina znamo već neko vrijeme. Prije tri godine je Dora Kršul, istraživačka novinarka Telegrama, pisala o dormitoriju unutar kojeg si je, prema informacijama koje je dobila od nekoliko neovisnih izvora, aktualni rektor sredio apartman u kojem odsjeda on i tek najuži krug suradnika. Kako su joj svjedoci tada kazali, viđali su ga ljeti, u ležernom izdanju, sa suprugom. Za tu istraživačku priču rektor Boras osobno je tužio novinarku Telegrama, a proces je još uvijek u tijeku.

Kako je doznao portal 24sata, prije nekoliko mjeseci, u samoj završnici mandata rektor Boras imao je još jednu zanimljivu pričicu vezano za ljetovališta. On je, kako je za taj medij potvrdilo više bivših rektora zagrebačkog sveučilišta, ponudio svojim prethodnicima podmirenje mjesečne tarife za mobitel te ljetovanje na jednoj od dvije lokacije – Dubrovnik ili Crikvenica – gdje zagrebačko sveučilište ima objekte u svojemu vlasništvu.

U kontekstu događanja posljednjih nekoliko godina ovaj posjet Dubrovniku aktualnog i budućeg zagrebačkog rektora posebno je zanimljiv. Ostaje još za vidjeti hoće li, dolaskom na rektorsku funkciju, Stjepan Lakušić zaista postati ‘prijatelj i ljubitelj’ dubrovačkih kala i ljetnih vrućina, u mjeri u kojoj je to bio njegov prethodnik.