Pretraga

Stipendija Luka Mak: RBA u spomen na preminulog kolegu pomaže budućim studentima

A- A+

U spomen na prerano preminulog Luku Maka, „dobrog duha“ digitalnih kanala RBA, ova banka dodjeljuje jednu punu stipendiju za cjelokupni trogodišnji studij koji je u ovom trenutku jedan od najtraženijih privatnih studija u Hrvatskoj – preddiplomski studij digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra.

stipendija luka mak

Stipendija Luka Mak koju RBA dodjeljuje za studij digitalnog marketinga na Algebri osnovana je u spomen na njihovog prerano preminulog kolegu | Foto: Visoko učilište Algebra

Luka Mak je bio izuzetna osoba. Bio je dobri duh digitalnih kanala, kolega i prijatelj koji će zauvijek ostati u srcima svih suradnika i prijatelja.

– Lukine ideje, dobrota, nevjerojatna pozitivna energija i vječna želja za učenjem i dijeljenjem znanja ono su što želimo da i dalje živi. Njegov život je naglo prekinut, ali sjećanje na njega će ovom stipendijom trajati i inspirirati generacije, riječi su kojima kolegice i kolege iz RBA najavljuju punu stipendiju za cjelokupni trogodišnji preddiplomski studij digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. Učiti treba od najboljih pa upravo zato ova RBA stipendija nosi Lukino ime, dodaju iz RBA.

– Jako sam ponosna zbog ove inicijative, najviše zbog činjenice da je to prijedlog Lukinih kolega koji su s njim radili. Kaže se da osoba živi dokle god joj se ime spominje što Luka i zaslužuje, a ovo je opipljivi dokaz prijateljstva i zajedništva u našoj Banci. Takvu inicijativu kolega je spremno podržala Uprava, a to me iskreno raduje, naglašava Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisenbank Hrvatska.

– Nije riječ samo o korporativnoj kulturi i vrijednostima RBA, već prije svega – o ljudskosti i stvarnoj povezanosti. A kada sve skupa rezultira plemenitim i usmjerenim konkretnim akcijama, to govori više od tisuću riječi. Ulaganje u sebe je najvrijednije. Školovanje je investicija koja se uvijek isplati, a Stipendija Luka Mak će to sigurno i omogućiti, rekla je Keserić.

Jedan od trenutačno najatraktivnijih studija!

Preddiplomski studij digitalnog marketinga bio je prvi studij ove vrste kada ga je, prije nekoliko godina, pokrenulo Visoko učilište Algebra, a u međuvremenu je, kroz niz generacija studenata, izrastao u jedan od najzanimljivijih i, prema aktualnim podacima o interesu maturanata za studijske programe, najtraženijih privatnih studija u zemlji, kažu iz Algebre. Ovaj program podučava studente aktualnim znanjima, tehnologijama i vještinama s područja digitalnog marketinga – stručnjaci za digitalni marketing danas su, uz programere, „sistemaše“ i dizajnere, među najtraženijim digitalnim stručnjacima.

– Naši su podaci još početkom godine pokazivali da bi interes za studijem digitalnog marketinga mogao biti i do 60 posto veći nego lani, naglašava Vanja Šebek, voditelj ovog studijskog programa u Visokom učilištu Algebra.

Izdvojeni članak
najpoželjniji studiji

Visoko učilište Algebra: Studij digitalnog marketinga budući studenti smatraju jednim od najatraktivnijih

– To ne čudi jer svaka tvrtka danas jednostavno mora imati stručnjake za digitalni marketing, a pandemijska je godina okretanje ka elektroničkoj trgovini i elektroničkoj komunikaciji još i dodatno ubrzala. Drago nam je da su današnji maturanti očito itekako svjesni ovih promjena i da usmjeravanje ka digitalnom marketingu smatraju atraktivnom, zanimljivom i dinamičnom karijerom, zaključuje Šebek.

Studenti koji se odluče za ovaj studij mogu biti sigurni da dobivaju vrlo aktualna znanja – za predstojeću akademsku godinu napravljene su značajne promjene sadržaja kolegija, koje, na primjer, u nastavni plan uvode nova znanja s područja komunikacijskih i prezentacijskih vještina, razvoja interakcijskih sučelja, optimizacije za tražilice, naprednog programiranja u kontekstu digitalnog marketinga, elektroničkog poslovanja (e-commerce) i upravljanja poslovanjem digitalne agencije.

Kako konkurirati za stipendiju?

– Ako si u stalnoj potrazi za znanjem, rado slušaš, ne bojiš se postavljati pitanja, a još više voliš tražiti odgovore, onda si naš pravi kandidat za ovu stipendiju, riječi su kojima iz RBA opisuju idealnog kandidata za Stipendiju Luka Mak.

Kandidati koji žele sudjelovati na stipendijskom natječaju moraju do 1. srpnja 2021. na adresu [email protected] poslati svoj životopis, ispunjenu Zamolbu i odgovore na sljedeća dva pitanja:

1) Koji je za tebe dobar primjer digitalnog oglašavanja i zašto? Slobodno potkrijepi primjerom.
2) Koji je za tebe loš primjer digitalnog oglašavanja i zašto? Slobodno napiši svoj prijedlog kako bi to moglo izgledati bolje.

– Luka je imao tu nevjerojatnu sposobnost da iskreno kaže svoje mišljenje, a da pritom baš nikog ne povrijedi. Uvijek se trudio biti bolji, svaki dan je učio od drugih i učio druge te pomicao granice. Ako i tebe krase takve osobine – možda upravo tebe čeka Stipendija Luka Mak, poručuju organizatori natječaja.