Pretraga

Student prijetio ubojstvom kolega s faksa pa završio u zatvoru: Policija našla uznemirujuće snimke

A- A+

Student koji je ranije ovog mjeseca na internetu prijetio kolegama s fakulteta kako će ih zatvoriti u predavaonicu i ubiti vatrenim oružjem završio je u istražnom zatvoru. Policija je na njegovom mobitelu pronašla uznemirujuće snimke na kojima drži ručnu bombu i govori o napadu s ljudskim žrtvama.

zatvor, rešetke, krevet, ćelija

Foto: Pexels

Nakon što je policija prije nekoliko dana upala u stan 21-godišnjeg studenta u Splitu, sada je isti taj student završio u istražnom zatvoru. Iako pretresom stana nisu pronašli nikakve predmete kojima se na internetu prijetio da će ubiti kolege s fakulteta nakon što ih zatvori u dvoranu za predavanje, policija je na njegovom mobitelu pronašla vrlo uznemirujuće snimke.

– Osnovano se sumnja da je neutvrđenog dana tijekom 2022./2023. godine, na području Splitsko-dalmatinske županije, protivno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, nabavio i držao ručnu bombu, svjestan kako je to građanima zabranjeno, kao i da je sa svojim mobitelom snimio dva audio-videozapisa na kojima se vidi kako drži i vrti opisanu ručnu bombu govoreći o napadu s ljudskim žrtvama, priopćio je DORH.

Izdvojeni članak
lisice na rukama

Drama na jugu Hrvatske: Student prijetio zaposlenicima faksa da će ih ubiti, uhićen je

Zbog toga mu je sud odredio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da bi student na slobodi mogao počiniti isto, ako ne i teže kazneno djelo. Podsjetimo, 21-godišnjak je ranije ovog mjeseca na jednoj internetskoj platformi na engleskom jeziku opisao kako će izvesti napad sa smrtnim posljedicama i time pokušao zastrašiti druge studente.

Policija je po zaprimljenoj prijavi izašla na teren što je dovelo do toga da student završi iza rešetaka. Iako se ne zna tko je ga je prijavio, može se reći kako je zahvaljujući tome izbjegnut scenarij koji svakodnevno viđamo u školama diljem SAD-a.