Pretraga

Studenti Filozofskog zbog obnove su semestar trebali početi online: Radovi krenuli tek sada

A- A+

Na Filozofskom fakultetu ovaj su tjedan započeli radovi na obnovi i to na dekanatu gdje su već postavljeni i novi prozori. No, zanimljivo je da su radovi krenuli tek četvrti tjedan ovog semestra, dok prva tri tjedna nije bilo nikakvih vidljivih radova kao ni fizičkih priprema za njih. Podsjetimo, prije početka ljetnog semestra nastala je cijela drama jer je fakultet sve studente želio prebaciti na online nastavu pod izlikom da obnova predstavlja opasnost za studente. No prva tri tjedna nastave obnova nije ni krenula. Odgovor s Filozofskog fakulteta o početku radova nismo dobili.

zgrada filozofskog fakulteta u zagrebu

Obnova Filozofskog fakulteta u Zagrebu | foto: srednja.hr

Sredinom veljače prvi smo izvještavali o tome kako će studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastavu slušati online jer kreće obnova fasade zgrade koja će predstavljati preveliku opasnost za studente. Potom smo pisali kako Filozofski ni nema potrebnu dopusnicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje za izvođenje online nastave, pa je taj fakultet zbog pritiska javnosti i studenata odustao od izvođenja nastave na daljinu.

‘Radovi bi mogli započeti već u prvom tjednu nastave’

– Prema preliminarnom planu, građevinski bi radovi mogli započeti već u prvom tjednu nastave. Zamjena stolarije u predavaonicama izvodit će se subotom i nedjeljom kako bi se radnim danom nastava mogla neometano održavati. Sukladno planu radova, izvođač će u suradnji s Tehničkom službom Filozofskog fakulteta izraditi i plan ograničenog pristupa pojedinim dijelovima fakulteta u kojima će se radovi odvijati i tijekom radnog dijela tjedna, stajalo je u obavijesti dekana Domagoja Tončinića studentima još sredinom veljače.

Radovi započeli tek četvrti tjedan

Iako su radovi bili najavljivani za prvi tjedan nastave, oni su krenuli tek u ponedjeljak, 20. ožujka, odnosno u četvrtom tjednu drugog semestra. U tom se periodu od tri tjedna, izgleda, samo izrađivao plan radova. U našoj fotogaleriji možete vidjeti kako napreduju radovi, a ovaj tjedan obnavlja se dekanat. Prema planu radova, oni bi trebali završiti 29. svibnja, samo dan ranije od postavljenog roka.

Naime, radovi trebaju biti gotovi do 30. svibnja i to ni dana duže jer, kako smo pisali, to je rok do kojeg bi bespovratna sredstva bila u potpunosti iskorištena i opravdana. Filozofski je za ovu obnovu dobio 17.158.000 kuna bespovratnih sredstava. Odgovor na pitanje bi li ova situacija mogla utjecati na produžetak radova i koji je plan radova tražili smo od Filozofskog fakulteta još 15. ožujka, pa potom ponovno 17. ožujka, no do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.