Pretraga

Studenti i nastavnici u humanitarnoj akciji skupili 25.000 kuna za udrugu ‘Mladi protiv gladi’

A- A+

Studenti RIT Croatia i ove su godine organizirali humanitarnu akciju pa su za vinkovačku udrugu Mladi protiv gladi skupili ukupno više od 25.000 kuna.

RIT aukcija

Foto: RIT Croatia Screenshot

Ovogodišnja humanitarna aukcija organizirana je online AirAuctioneer platforme na kojoj su bil izloženi donirani predmeti za koje su licitirali zaposlenici, studenti i diplomanti RIT Croatia. Putem ‘tihe’ aukcije koja je trajala pet dana te tombole i licitiranja uživo tijekom ZOOM eventa koji se održao 3. prosinca, prikupljeno je preko 25.000 kn. Sredstva su namijenjena udruzi Mladi protiv gladi iz Vinkovaca, koja među ostalim, drži i socijalnu samoposlugu za one slabijeg socio-ekonomskog statusa.

– S obzirom na postavljena ograničenja zbog COVID-19 pandemije, mi smo se i ove godine odlučili našu blagdansku aukciju organizirati u online okruženju. Studenti s dubrovačkog i zagrebačkog kampusa udružili su snage i još jednom pokazali veliko srce, ali i sjajne organizacijske sposobnosti! Ovim projektom nadali smo se prikupiti što više financijskih sredstava, ali prije svega, htjeli smo potaknuti svijest o tome da postoje mnogi ljudi koji se u današnje vrijeme bore za golu egzistenciju te su im, nažalost, često uskraćene osnovne životne potrepštine, rekla je Džejla Šuman, predsjednica Studentskog vijeća RIT Croatia.

Posebno se zahvalila svim donatorima koji su ih i ove godine podržali, kao i svim članovima RIT Croatia zajednice koji su svojim licitacijama omogućili da se skupi tako visok iznos. Humanitarna aukcija je jedna od izvannastavnih aktivnosti RIT Croatia koja je započela prije dvadesetak godina. Svake godine ju organiziraju studenti i uvijek ima snažan odaziv fakultetske zajednice. S ciljem da daju svoj doprinos zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT Croatia doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Pritom je važno spomenuti da ovo događanje doniraju i organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i diplomanti.