Pretraga

Studenti izradili aplikaciju kojom iz vlastite sobe možete doznati što je za ručak u menzi

A- A+

Sveučilište u Rijeci dobiva novi vizualni koncept – uskoro u bespuća interneta puštaju novu mrežnu stranicu, a u skladu s modernim dobom Sveučilište dobiva i svoju aplikaciju UniRi. Ono što će zasigurno posebno obradovati studente je i druga nova aplikacija MenzaRi, koja će studentima nuditi pregled menija u menzama.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ovih je dana u riječkom Studentskom centru na kampusu Sveučilišta u Rijeci održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni elementi novog vizualnog koncepta Sveučilišta u Rijeci.

Studenti iz sobe mogu provjeriti što je za ručak u menzi

Izdvojeni članak

Menze iz 21. stoljeća: U Rijeci i Varaždinu studentima se nudi (ne)obična mogućnost

Riječ je o novim službenim stranicama Sveučilišta te dvije mobilne aplikacije – UniRi i MenzaRi, koje su programirali studenti Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci, Milan Trbojević, Ivan Ćaleta Car i Ivan Zubak.

– Nakon što nove službene mrežne stranice Sveučilišta u Rijeci budu završene, bit će uvedena u rad i mobilna aplikacija UniRi, budući da će povlačiti većinu podataka s weba. Druga aplikacija MenzaRi bit će u pogonu nakon usuglašavanja sa Studentskim centrom Rijeka, a razvijena je prvenstveno kako bi ponudila studentima dnevni pregled ponuda studentskih restorana, pojašnjavaju s riječkog Sveučilišta.

Ovom prilikom predstavljen je i projekt Kišobran.

– Projekt se na Kulturalnim studijima inkubira već 3. godinu. Kroz kolegij Stručna praksa, studenti mogu dobivati ECTS bodove radeći na medijskim sadržajima. U sklopu Kišobrana, uskoro bi trebao zaživjeti i studentski portal. Prvu će generaciju studenata mentorirati Branko Mijić, a za prvu glavnu urednicu odabrana je Franka Blažić, istaknuo je Renato Stanković, asistent na Odsjeka za kulturalne studije filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Sveučilište dobiva i novi vizualni dizajn

Izdvojeni članak

[FOTO] Riječkim Korzom dominira divovski rad srednjoškolaca: Ovo nije bilo lako napraviti

U novi dizajn riječkog Sveučilišta dodana je tirkizna boja, a glavni simbol novog je kapljica, jer je Rijeka grad poznat po moru, Rječini, kiši i svekolikim gibanjima.

– Sveučilište je ponosno što su studenti učinili ovdje puno i odigrali glavnu ulogu. Vizualni elementi usmjereni primarno prema studentskoj populaciji kao svojim korisnicima i nastali su zbog njihovih potreba. Započet će s radom sukcesivnim redoslijedom u narednih mjesec dana s obzirom na međusobnu tehničku uvjetovanost i njihove sadržaje, rekla je rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija.

Novi će web Sveučilišta sadržavati i interaktivan kalendar, a cijela će stranica biti interaktivna i otvorena te stiže online kroz 20-ak dana. Planira se da će novi vizualni koncept biti u potpunosti uveden do kraja kalendarske godine sa zaokruživanjem 45. obljetnice Sveučilišta.