Pretraga

Studenti ocjenjivali hranu u menzama i dobili nagrade u vrijednosti od preko 5.000 eura

A- A+

Studentski centar Split organizirao je nagradni natječaj ‘Ocijeni spizu’ kako bi potaknuo studente da ocijene kvalitetu hrane u menzama. Više od 1.500 studenata sudjelovalo je u natječaju, ostavljajući preko 50.000 komentara, ne bi li osvojili nagrade ukupne vrijednosti od preko 5.000 eura.

Prva tri dobitnika. Foto: SC Split

Studentski centar Split organizirao je nagradni natječaj ‘Ocijeni spizu’ s ciljem poticanja studenata da ocijene obrok nakon posjete menzi te pruže povratne informacije o kvaliteti hrane u restoranima studentske prehrane u Splitu. Natječaj je trajao od 1. veljače do kraja svibnja, a ocjene su se unosile putem mobilne aplikacije UNISpoT.

Ukupno je sudjelovalo preko 1.500 studenata koji su ostavili više od 50.000 komentara, a dijelile su se, naravno, i vrijedne nagrade. Naime, nagrade su podijeljene u tri kategorije: najaktivniji ocjenjivač, najkorisniji ocjenjivač i račun s najviše različitih proizvoda. Također su dodijeljene i mjesečne nagrade kako bi se studenti motivirali za sudjelovanje.

Izdvojeni članak
studentska soba s pogledom na more u Splitu

SC Split povećao cijene ljetnog smještaja: Sedam dana i do 62 eura skuplje nego prošle godine

Nagrade su imale ukupnu vrijednost od preko 5.000 eura, a najboljim ocjenjivačima ih je uručio ravnatelj Studentskog centra u Splitu, Ivan Žižić.

– Željeli smo uključiti što veći broj studenata u ocjenjivanje hrane kako bismo dobili što precizniju povratnu informaciju o kvaliteti hrane. Komentari se pomno analiziraju i na svaku kritiku se promptno reagira, a sve u svrhu konstantnog poboljšanja prehrane u našim restoranima, objasnio je Žižić pri dodijeli.

Jedna od dobitnica je Ana Bjeliš, studentica pete godine Medicinskog fakulteta Split, koja je osvojila električni bicikl u vrijednosti od 2.300 eura za najaktivnijeg ocjenjivača, kao i mobitel za račun s najviše proizvoda. Drugi dobitnik, Tomislav Damjanović, student četvrte godine PMF-a, dobio je novi laptop.

Ostali dobitnici osvojili su pametne satove, bežične slušalice, brijaće aparate, karte za Ultra Europe festival te brojne bonove, parfeme i druge nagrade. Iz tamošnjeg SC-a napominju da nagradni fond svake godine raste te pozivaju studente da sudjeluju i sljedeće akademske godine.