Pretraga

Studenti osmislili servis koji olakšava pronalaženje studentskog posla

A- A+

U životu svakog studenta dolazi trenutak kad se knjige lagano stavljaju po strani, a fokus se prebacuje na pretraživanje oglasa za posao. Jedan od načina kako pronaći posao je Starter sustav – platforma za povezivanje studenata s poduzećima. Na njoj više od sto poduzeća traži studente za rad, a pokrenula ju je studentska udruga eSTUDENT.

Foto: eSTUDENT

Starter je projekt studentske udruge eSTUDENT koja intenzivno surađuje s gospodarskom zajednicom. 

– Smatramo da studenti mogu i žele više te da im treba pojednostaviti pristup prilikama koje za njih danas postoje. Svaki poslodavac i svako poduzeće u Hrvatskoj mogu nam se javiti kako bi im olakšali da njihova ponuda za posao, praksu ili stipendiju dođe do kvalitetnih i proaktivnih studenata, rekla je Tina Smoljanović, članica tima koji vodi Starter.

Ponuda za posao stiže direktno na e-mail

Starter funkcionira tako da šalje ponude kvalitetnih poduzeća na mailove studenata. Prilikom prijave studenti mogu označiti svoje interese, znanja i vještine te tako osigurati da na njihove adrese dolaze oglasi samo s područja za koje su zainteresirani i kvalificirani. 

– Od samog početka našeg rada poduzeća partneri nas znaju zamoliti za preporuku studenta kojeg bi zaposlili te smo mi njihove ponude za poslove odlučili formalizirati u obliku projekta Starter te pružiti svim studentima istu priliku, kaže Tina.

Preko Startera se šalju oglasi za poslove, ali i ponude za prakse, pripravništva i stipendije. Uz one studentske, moguće je pronaći poslove i nakon diplome. Studenti i dalje rade preko Student servisa, te je Studentski centar tijelo nadležno za moguće probleme s poslodavcem. 

– Prilikom prijave za određeni posao, studenti svoje životopise šalju i nama. Mi ih pregledavamo te upozorimo studenta na eventualne greške kako ih ubuduće ne bi ponavljali. Uz distribuciju oglasa i pregledavanje prijava, organiziramo i brojne edukacije na temu sastavljanja životopisa, pisanja motivacijskog pisma, pripreme za razgovor za posao, kaže Tina.

Posao ili praksu nudi više od sto poduzeća

Iza projekta stoji studentska udruga eSTUDENT – mreža znanja i izvrsnosti s preko 300 studenata članova koji svoje vrijeme ulažu da bi studentima osigurali dodatnu edukaciju i priliku za suradnju s gospodarskom zajednicom. Članom eSTUDENTa može biti svaki student Sveučilišta u Zagrebu. Iako je sustav još uvijek u početnoj fazi, potencijal ove platforme prepoznalo je više od dvije tisuće studenata koji su već prijavljeni na sustav te više od 100 poduzeća koja redovito objavljuje oglase u sustavu. Iskustva studenata zasad su pozitivna. 

– Tražio sam praksu mjesecima i onda sam se prijavio na Starter! Do sada nisam vidio jednostavniji način pronalaska studentskog posla. Nema ispunjavanja silnih obrazaca, a za prijavu mi je bilo potrebno doslovno dvije minute. Ponuda za studentski posao mi je jednostavno stigla u inbox i to točno posao kakav sam i želio! Nisam ni mogao zamisliti da će put do karijere u PwC-u biti toliko jednostavan i brz, izjavio je Filip Cindrić, korisnik Starter sustava. 

Informacije i posao možete pronaći na starter.estudent.hr, a aktualne informacije pratiti na Starterovom Facebook profilu.