Pretraga

Studenti ovog faksa prijepis ocjena od sada mogu dobiti besplatno i bez čekanja pred referadom

A- A+

U kolovozu ove godine na portalu e-Građani pokrenuta je nova usluga ‘e-Razmjena studentskih ocjena’. Time se Hrvatska pridružila mreži EMREX, čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata da učinkovitije kontroliraju vlastite studentske podatke i njihovu razmjenu. Uz to, studenti u bilo kojem trenutku mogu i besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena. Ovih dana ta je usluga postala dostupna i studentima jednog fakulteta splitskog Sveučilišta.

Foto: srednja.hr

Usluga ‘e-Razmjena studentskih ocjena‘ na portalu e-Građani do sada je bila dostupna studentima tri visoka učilišta iz Hrvatske: Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar.

Izdvojeni članak

Besplatan prijepis ocjena bez čekanja pred referadom: Moguće je uz novu mrežnu uslugu koja se nudi studentima

Kako su priopćili sa Sveučilišta u Splitu, od sada ju mogu korsititi i studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu.

Pristupom mreži EMREX Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu je postao prva sastavnica Sveučilišta u Splitu koja je svojim studentima omogućila dobivanje prijepisa ocjena kroz sustav e-Građani.

– Također, studenti od sada imaju mogućnosti učinkovitije kontrolirati vlastite studentske podatke te njihovu razmjenu prilikom studentske razmjene unutar Europske unije. Ovim pristupom se osigurala snažnija potpora studentskoj mobilnosti kroz jednostavan, elektronički, prijenos osobnih podataka i podataka o tijeku studija na drugo visoko učilište u strojno čitljivom obliku u skladu s odredbama Uredbe o zaštiti osobnih podataka, poručili su sa Sveučilišta u Splitu.