Pretraga

Studenti ovog grada imaju razlog za veselje: Imat će besplatan prijevoz do svojih fakulteta

A- A+

Dobre vijesti za studente koji studiraju na Sveučilištu u Splitu, a posebice za one koji žive u određenim studentskim domovima. Sveučilište je potpisalo ugovor s prijevoznikom kojim se i ove godine osigurava besplatan prijevoz autobusom do Kampusa gdje se nalazi većina fakulteta. Sveučilište je objavilo i kojim će trasama autobusi voziti i koliko je polazaka dnevno predviđeno.

Ilustraija: Pexels

Studenti Sveučilišta u Splitu i ove će godine imati osiguran poseban besplatan prijevoz do Kampusa gdje se nalazi većina fakulteta, a linija će ići od Spinuta gdje se nalaze studenti koji žive u studentskim domovima. Sveučilište je potpisalo ugovor s prijevoznikom kojim se nastavlja praksa besplatnog prijevoza studenata.

– Studenti će se i dalje moći besplatno voziti posebnom autobusnom linijom koja će prometovati na relaciji od Spinuta do Kampusa. Kao i do sada trasa ostaje ista te će besplatni studentski autobusi voziti na relaciji Spinut – Matoševa – Domovinskog rata – Vukovarska – Bruna Bušića – Matice Hrvatske. U povratku s Kampusa autobusi će prometovati trasom Velebitska – Solinska – Domovinskog rata – Hrvatske mornarice – Kaštelanska – Spinut. Predviđeno je 6 polazaka dnevno, kako sa Spinuta, tako i s Kampusa, poručili su sa Sveučilišta u Splitu.

Inače, grad Split se prije Zagreba modernizirao po pitanju javnog prijevoza. Tako je Promet Split, koji organizira i ovaj besplatan prijevoz za studente, ljetos uveo mobilnu aplikaciju za autobuse na cijelom splitskom području, a ujedno i jeftinije karte nego u autobusu, dok je grad Zagreb tek najavio uvođenje aplikacije za ZET u prvoj polovici ove godine.