Pretraga

Konačni ulazak u 21. stoljeće: Iz ZET-a otkrili kada bi trebala izaći aplikacija za kupnju karte

A- A+

I dok se trenutno cijela Hrvatska navikava na novu valutu, zbog čega do 15. siječnja ne možete kupiti kartu kod vozača zagrebačkog ZET-a, čini se da to nećemo morati raditi niti u budućnosti. Kako su otkrili iz ZET-a u pripremi je mobilna aplikacija preko koje će se moći kupovati karte za tramvaje i autobuse, a otkrili su i kada bi aplikacija trebala biti dostupna građanima.

Foto: srednja.hr | Unsplash

Krajem ljeta prošle godine gradski prijevoz u Splitu se modernizirao uvevši mobilnu aplikaciju za kupovanje e-karata. I dok Zagreb za tom prijeko potrebnom inovacijom jako kaska, izgleda da bi se stvari mogle promijeniti na bolje i to vrlo brzo, prenosi Večernji list.

– Sustav naplate prijevozne usluge kontinuirano se modificira, a aktivnosti koje prethode aktivaciji mobilne aplikacije intenzivirale su se dolaskom nove Uprave. Stoga, očekujemo aktivaciju mobilne aplikacije za kupnju karata u prvoj polovici 2023. godine, rekli su iz ZET-a za Večernji list.

Izdvojeni članak
promet split

Promet Split se modernizirao do neprepoznatljivosti: Imaju mobilnu aplikaciju, nove karte, sve je jeftinije

I dok se trenutno karte kod ZET-ovih vozača ne mogu kupiti zbog uvođenja eura, što se neće moći sve do 15. siječnja, izgleda da to uskoro to nećemo morati uopće raditi. Podsjetimo, iz ZET-a su priopćili i da će papirnate karte s prikazom cijene u kunama ili s dvojno prikazanim cijenama biti u opticaju do isteka zaliha, a prije početka 2023. objavili su i cjenik karata u eurima kojega možete pogledati ovdje.

– U razdoblju od 1. do 15. siječnja 2023. godine, na snazi će biti razdoblje dvojnog optjecaja, odnosno predviđena je mogućnost plaćanje roba i usluga u obje valute. Kako se ne bi utjecalo na dinamiku prijevozne usluge, odnosno kako bi se izbjeglo usporavanje tramvajskih i autobusnih linija radi procesa kupnje karata i povrata novca u eurima, u navedenom razdoblju kupnja karata kod vozača neće biti dostupna, priopćili su iz ZET-a.