Pretraga

Studenti prava gotovo tri mjeseca imaju nastavu u CineStaru, pitali smo ih jesu li zadovoljni

A- A+

Glavna zgrada Pravnog fakulteta u Zagrebu nastradala je u potresu, zbog čega studenti prve i druge godine prava moraju slušati nastavu u CineStarovim kinodvoranama u Branimir Centru. Iako su mnogi imali sumnje oko te odluke, čini se da su studenti i više nego zadovoljni, dijelom zbog udobnih crvenih fotelja, ali i zbog činjenice da konačno mogu slušati predavanja uživo.

kino dvorana

Ilustracija: Unsplash

Zvukovi otvaranja ruksaka i nervoznog „kliktanja“ kemijskom olovkom, od početka akademske godine mogu se čuti u CineStarovim kinodvoranama u Branimir Centru. Budući da je glavna zgrada Pravnog fakulteta u Zagrebu nastradala u potresu, studenti prve i druge godine zamijenili su drvene stolice udobnim crvenim foteljama.

Iako je ova odluka nekima postavila upitnike iznad glava, jer kino ipak povezuju s drugim aktivnostima, čini se da se ona mnogima pokazala kao odlično rješenje, pogotovo onima koji su jedva dočekali prelazak s online nastave.

-Čim sam čuo najavu da će nas staviti u taj hibridni oblik nastave, bilo mi je zapravo poprilično drago. Bilo da je riječ o nastavi u zgradi fakulteta ili na nekoj alternativnoj lokaciji, mislim da je većina prošlogodišnjih brucoša izrazito zadovoljna, kaže nam Ivan, student druge godine prava. Pohvalio je i lokaciju u blizini Glavnog kolodvora, zbog koje je nekim studentima puno lakše doći na fakultet.

‘Jedina dobra opcija’

-Lokacija je dobra, onakvo platno vjerojatno nema ni Harvard, ozvučenje je odlično, no jedino su fotelje možda previše udobna za jutarnja predavanja, dodaje Ivan te ističe da nije rijetka pojava da studenti na njima požele „ubiti oko“ na koju minutu.

Svoje je mišljenje o novoj lokaciji podijelila i Doris, studentica prve godine prava, koja kaže da je ovo za nju jedno specifično iskustvo.

-Ne mogu reći da sam sretna ili pak nesretna odlukom da se nastava provodi u CineStaru, no budući da se glavna zgrada još nije u potpunosti obnovila, činjenica je da je to bila jedina dobra opcija, smatra Doris te kaže da se profesori stvarno trude približiti komunikaciju i duh predavanja, baš onako kako bi to bilo da se nastava odvija u prostorijama Pravnog fakulteta.

Izdvojeni članak
palačinke ispred zgrade KIF-a

Studenti ispred zagrebačkog faksa upravo prodaju palačinke za dosta male pare: Skupljaju novac za terensku nastavu

Profesori se dobro snalaze

Broj studenata u kinodvoranama, baš kao što je slučaj i u konvencionalnim predavaonicama, varira. Tako se, doznajemo, nekad zna skupiti i preko 120 studenata uz barem još toliko online. Međutim kada je vani loše vrijeme ili je, primjerice, ponedjeljak ujutro, broj se smanjuje otprilike na pola. Lara, studentica prve godine prava koju nastavu zbog nedostatka COVID potvrde sluša putem Microsoft Teams platforme, navodi da je i taj online dio sasvim korektno napravljen.

-Profesori se dobro snalaze na Teams platformi, sitnije tehničke poteškoće brzo se riješe, pa sve prolazi sasvim glatko. Također se pokušava postići što više komunikacije i sa studentima koji slušaju nastavu online, jer nas ipak ima puno, zaključuje Lara.