Pretraga

Studenti u ovom gradu mogli bi ponovno dobiti menzu: Sve će se znati sljedeći tjedan

A- A+

Nakon što su ove akademske godine ostali bez menze, studenti na Sveučilištu Sjever u Koprivnici konačno bi ju mogli dobiti nazad. Naime, pokrenut je natječaj za novog pružatelja usluge tople prehrane, čiji će se rezultati znati već 15. studenog.

Foto: srednja.hr

Studenti na Sveučilištu Sjever u Koprivnici ove su akademske godine ostali bez menze. Kako smo pisali još prošlog mjeseca, razlog tome bila je činjenica da je KTC odustao od pružanja usluge tople prehrane, a da se na natječaj novog pružatelja – nitko nije javio.

Nakon mjesec dana i mnogobrojnih žalbi studenata, koprivnički je Kampus obišao premijer Andrej Plenković te je otkrio da je pitanje menze riješeno i da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja pomoći dodatnim sredstvima te da će se organizirati prehrana za studente.

Izdvojeni članak

Sveučilišni grad ostao bez menze: Studenti dobili uputu da se žale Ministarstvu

Sveučilište Sjever raspisalo je još jedan natječaj za novog pružatelja usluge tople prehrane krajem listopada, a kako je prorektor Mario Tomiša rekao za portal ePodravina, četiri tvrtke već su pokazale interes. Uz to, kaže da je njihov plan da se menza otvori već ove godine te obećava da će cijeli proces maksimalno ubrzati.

Potaknuti tim informacijama, odlučili smo upitati Sveučilište za više detalja. Njihov šturi odgovor prenosimo u nastavku.

– Kao što smo već nekoliko puta naglasili, Sveučilište Sjever je poduzelo sve potrebne radnje vezano uz otvaranje restorana studentske prehrane. Raspisan je natječaj, čiji će se rezultati znati 15. studenoga. Natječaj je javan i sve se odvija prema propisanoj proceduri. Nadamo se da će se netko javiti na natječaj te da će uskoro restoran studentske prehrane proraditi, odgovorili su.