Pretraga

Studenti u Zagrebu dobivaju Centar za podršku: Zapošljava se četiri psihologa i jedan psihijatar

A- A+

Na sastanku Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja u prosincu razgovaralo se o Centru za podršku studentima. On bi se trebao nalaziti u privremenoj zgradi Sveučilišta. Ministarstvo je prihvatilo prijedlog za financiranjem četiriju psihologa i jednog psihijatra te kompletnom opremom Centra.

rektorat zagreb psiholog

Centar za podršku studentima trebao bi biti u privremenoj zgradi Sveučilišta na Kajzerici | foto: srednja.hr, Unsplash

Studenti Sveučilišta u Zagrebu trebali bi dobiti Centar za podršku. Kako stoji u zapisniku sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu iz prosinca, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilište u Zagrebu održalo je sastanak na tu temu u prosincu.

Centar za podršku studentima trebao bi biti smješten na četvrtom katu privremene zgrade Rektorata na Kajzerici, a Ministarstvo je prihvatilo prijedlog Sveučilišta za financiranjem četiriju psihologa i jednog psihijatra. Također, prihvaćeno je financiranje kompletne opreme Centra za podršku studentima.

Izdvojeni članak
studentski liječnik u zagrebu (ilustracija)

VIDEO: Studenti u Zagrebu mogli bi dobiti psihološko savjetovalište, u planu zaposliti 16 psihologa?

– Osim toga, Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb uključili su se u projekt osiguravajući minimalni broj psihologa za pokretanje Centra, a dokumentacija za opremanje je završena i trenutno se nalazi u Ministarstvu, stoji u zapisniku sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu iz prosinca.

Podsjetimo, da bi studenti mogli dobiti psihološko savjetovalište u podcastu nam je krajem studenog rekla predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Ivona Josipović. S njome smo razgovarali i o drugim temama na Sveučilištu u Zagrebu, o menzama i studentskom smještaju, a podcast možete poslušati ispod.