Pretraga

VIDEO: Studenti u Zagrebu mogli bi dobiti psihološko savjetovalište, u planu zaposliti 16 psihologa?

A- A+

Mnogi studentski predstavnici govorili su da je projekt studentske ambulante ili poliklinike u Zagrebu u završnoj fazi, no na kraju tako nešto nikada nije zaživjelo. Nove studentske predstavnice Sveučilišta u Zagrebu pak su otkrile da se trenutno razmišlja o sveučilišnom savjetovalištu u kojem je u planu zaposliti 16 psihologa. No, konkretnih rokova za taj projekt nema.

studentski liječnik u zagrebu (ilustracija)

Ilustracija: srednja.hr | Pexels

Mnogi sazivi studentskih zborova Sveučilišta u Zagrebu najavljivali su studentsku ambulantu ili studentsku polikliniku u Zagrebu koja bi uz liječnike imala i ginekologe te stomatologe, no tako nešto nikada se nije ostvarilo. Nove studentske predstavnice pak su u našem podcastu otkrile da se u posljednje vrijeme dosta govori o psihološkom savjetovalištu na razini sveučilišta.

– To bi bilo sveučilišno savjetovalište koje bi se dijelom financiralo iz Sveučilišta, dijelom iz Grada, dijelom iz Ministarstva, a u planu je zaposliti 16 psihologa. Studenti stvarno trebaju psihološko savjetovanje. Uprava sveučilišta je upućena u ideju poliklinike, što od prijašnjeg saziva, što kroz projekt Zdravo sveučilište, koji već nekoliko godina djeluje u studentskom zboru, otkrila je Ivona Josipović, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak
Mentalno zdravlje

U Hrvatskoj više od 50.000 djece ima teškoće s mentalnim zdravljem, a za njih je samo 55 psihijatara

No, generalnih rokova za savjetovalište još uvijek nema. Kakva je to ideja u kojoj bi svaki student mogao imati dva zdravstvena kartona možete čuti u videozapisu ispod.

Cijeli podcast s predstavnicama Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu s kojima smo razgovarali o prehrani u menzama, o nedostatku mjesta u studentskim domovima te o budućnosti studentske ambulante, možete pogledati na YouTubeu ili Spotifyu ispod.