Pretraga

Studentica i profesor rade istraživanje o seksualnom uznemiravanju na fakultetima: Trebaju vašu pomoć

A- A+

Priče o seksualnim uznemiravanja na fakultetima, koje su prošlih tjedana ugledale svjetlo dana, mnoge su naveli da detaljnije istraže tu temu. Znanstveno pojašnjenje tog fenomena pokušat će dati i studentica diplomskog studija sociologije Irma Jakić i profesor s Odsjeka za sociologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta Aleksandar Štulhofer.

ilustracija: Unsplash

Studentica Irma Jakić i prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer s Filozofskog fakulteta u Zagrebu trenutno provode znanstveno istraživanje Seksualno uznemiravanje u institucijama visokog obrazovanja – percepcije i iskustva studentica i studenata Sveučilišta u Zagrebu, koje je dio međunarodnog znanstvenog projekta.

Istraživanjem nastoje prikupiti mišljenja studentica i studenata o fenomenu seksualnog uznemiravanja na Sveučilištu u Zagrebu.

Izdvojeni članak
zlostavljanje

Seksualno uznemiravanje na još jednoj sastavnici Sveučilišta u Zagrebu: ‘Pokušao me je dirati i poljubiti’

Autori na sudjelovanje u istraživanju pozivaju sve studentice i studente koji trenutno studiraju na Sveučilištu u Zagrebu, na preddiplomskoj ili diplomskoj razini, bez obzira na osobna iskustva vezana uz temu istraživanja. Istraživanje se provodi metodom intervjua, odnosno razgovorom s istraživačicom, koji će se odvijati online ili uživo, ovisno o željama sudionika te epidemiološkim okolnostima.

Sudjelovanje u istraživanju je potpuno dobrovoljno i anonimno. Za sudjelovanje u istraživanju, ali i sva pitanja i informacije o istraživanju, autore slobodno možete kontaktirati na adresu: [email protected].