Pretraga

Studentica ručala pa na tanjuru ugledala ogromnog crva, u menzu stiže hitan inspekcijski nadzor

U studenom prošle godine događaj iz menze Studentskog doma Stjepan Radić podigao je veliku prašinu u javnosti, nakon što je student u komadu pohanog mesa ugledalo nešto nalik crvima. Inspekcija je utvrdila da je riječ o zrncima riže, no u menzi su otkrivene druge nepravilnosti. Ovoga puta javili su nam se studenti koji su ručali u menzi Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Jedna studentica u đuveču je pronašla crva, a kao dokaz priložila i fotografije.

Studentica pronašla crva u đuveču u menzi na Filozofskom

Studentica pronašla crva u đuveču u menzi na Filozofskom | fotografija čitatelja

Crvi, perje, željezne matice, komadi plastike pa i stakla – sve ovo predmeti su koje su studenti pronalazili u hrani u menzama u raznim studentskim gradovima.

U đuveču pronašla crva

Oko posljednjeg takvog slučaja javljaju nam se studenti koji su ovog četvrtka ručali u menzi na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Jedna od njih, studentica koja je željela ostati anonimna (podaci poznati redakciji, op.a.), u đuveču je pronašla crva.

– Išla sam u menzu danas oko podneva, uzela sam đuveč s pilećim batkom. Pojela sam gotovo sve i kad sam u jednom trenutku pogledala u ono što mi je ostalo u tanjuru – odjednom vidim masovnog crva. Viđala sam crve i ranije i u riži kod sebe doma ili u menzama, ali su to bili mali crvi, ovaj bio ogroman, priča nam studentica.

Nakon toga, jasno, nije pojela ostatak obroka nego je vratila tanjur.

– Inače imam problema s prehranom, ne smijem jesti gluten niti laktozu, tako da mi je i inače sužen izbor, tako da mi je ovo zaista ‘uljepšalo’ dan. Neko vrijeme sam prestala ići u menzu nakon onog incidenta s crvima, tj. rižom u pohu što se dogodilo na Savi, ovo je samo nekako ojačalo moju namjeru da više ne idem u menzu, zaključuje naša sugovornica i dodaje da se nije nikome požalila oko ovog slučaja.

Izdvojeni članak

Državni inspektorat posjetio menzu na Savi: Evo koje su nepravilnosti otkrivene

U menzu stiže hitan inspekcijski nadzor

Upit u vezi ovog slučaja poslali smo i Studentskom centru u Zagrebu u čijoj je nadležnosti ovaj restoran. Vrlo brzo odgovorio nam je ravnatelj SC-a, Mirko Bošnjak.

– Odmah sam naložio sanitarnoj inspekciji Studentskog centra u Zagrebu izvanredni nadzor restorana SC-a na Filozofskom fakultetu. Naložio sam i provjeru kvalitete đuveča o kojem govorite, kao i činjenicu je li se student obratio Upravi restorana SC-a Zagreb na Filozofskom fakultetu, stoji u Bošnjakovu odgovoru uz dodatak da će nas naknadno obavijestiti o zaključku kada se prikupe sva očitovanja odgovornih osoba te ostala izvješća.

Podsjetimo, posljednji sličan slučaj koji je podigao veliku buru u javnosti dogodio se u studenom prošle godine. je Jedan je student tada u pohanom mesu menze na Savi pronašao nešto nalik crvima, to fotografirao te objavio u studentskoj grupi. Izvanredna inspekcija SC-a utvrdila je da nije riječ o crvima nego – zrncima riže. Ubrzo je menzu posjetio Državni inspektorat. Štetočine nisu otkrivene, hrana je higijenski ispravna, no kako smo doznali, neke su nepravilnosti ipak uočene. Svi djelatnici menze nisu imali potvrde o zdravstvenom odgoju, a neispravan je i jedan kotao za kuhanje na lešo, o čemu više možete čitati ovdje.