Pretraga

Ovih 16 poznatih i uglednih lica završilo je FER, a sada će imati važnu ulogu za fakultet

A- A+

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu osnovao je Alumni odbor, a ovih je dana održano i inicijalno okupljanje članova. Alumni odbor FER-a čini 16 u javnosti poznatih i uglednih stručnjaka. Kako je u svome obraćanju pojasnio dekan Vedran Bilas, ciljevi Alumni odbora su alumni zajednicu, snažnu, uglednu i iznimno uspješnu u Hrvatskoj te inozemstvu, povezati za zajedničko osnaživanje Fakulteta, s naglaskom na infrastrukturni i kadrovski razvoj te međunarodnu prepoznatljivost.

Alumni odbor FER-a ima 16 članova

Alumni odbor FER-a ima 16 članova|foto: press/FER

Fakultet elektrotehnike i računarstva velikom broju utjecajnih stručnjaka služio kao odskočna daska. Na tom su fakultetu prepoznali da znanja i utjecaj bivših studenata mogu stvoriti nove sinergije za nove generacije studenata i studentica FER-a. Pa je tako osnovan Alumni odbor tog fakulteta koji će imati važnu ulogu u promociji fakulteta, ali na neki način i dodatno poboljšati proces studiranja za nove generacije

Alumni odbor FER-a ima 16 uglednih članova

Kako je priopćeno s FER-a, Alumni odbor čini 16 uglednih članica i članova, redom istaknutih imena u svome području rada: Luka Abrus (Five), Davor Baković (Končar – Mjerni transformatori), Mirna Bašić (Erste&Steiermärkische Bank), Tomislav Car (Productive), Josip Ćesić (Gideon), Tomislav Čleković (Rimac Automobili), Boris Drilo (Hrvatski Telekom), Ivana Fazinić (Q agency), Anja Hula (Infobip), Gordan Kreković (Visage Technologies), Goran Mirković (AVL – AST), Mladen Pejković (Atlantic Grupa), Renata Rubeša (Hrvatski operator prijenosnog sustava), Zlatka Tečec Ribarić (KONČAR – Institut za elektrotehniku), Davor Tomašković (Croatia osiguranje) i Igor Strejček (Microblink).

Prilikom inicijalnog okupljanja dekan FER-a Vedran Bilas predstavio je prioritetne inicijative Alumni odbora, podijeljene u četiri područja: Attract, Meet & Transfer, Community i Mentoring, za koje će se formirati pojedinačne radne skupine.

– Ciljevi inicijativa su međunarodno promoviranje brenda FER-a, pronalazak partnera za projekte i povećanje broja stranih studenata. Organizirat ćemo i godišnje druženje alumna iz Hrvatske i inozemstva te raznim aktivnostima privlačiti vrhunske alumne ”povratnike” na FER. Osnovat ćemo zakladu za potrebite i uspješne studente svih razina studija. Razvijat ćemo programe mentorstva za osobni razvoj studenata i doktoranada, ali i za istraživače, najavio je dekan Bilas.

Izdvojeni članak
žene u stem-u

Održali smo online konferenciju i doznali kako je danas biti žena u STEM-u

Izabran i voditelj

Voditelj odbora bit će Mladen Pejković, koordinatorom suradnje s alumni zajednicom imenovan je Tomislav Marković (FER), koordinatoricom alumni zajednice u inozemstvu Vana Jeličić (Tridonic, Njemačka), a savjetnikom za komuniciranje Krešimir Macan (Manjgura), također alumnus FER-a. Pejković je istaknuo da su predložene inicijative adekvatne u usporedbi sa svjetskim sveučilištima FER-ova profila, a alumne je pozvao na prijedlog i novih ideja jer je upravo izbor najboljih inicijativa jedan od ciljeva okupljanja Alumni odbora.

– Misija fakulteta je tehnološki razvoj Hrvatske, u konačnici i Europske unije, kao i stvaranje društva blagostanja. Ne društva u kojemu je STEM svrha, nego društva u kojemu STEM omogućuje da ostale komponente društva i gospodarstva cvjetaju na željeni način, naglasio je Pejković.

Kako je priopćeno s FER-a, članovi Alumni odbora pojedinačno su se predstavili, složivši se kako je sazrelo vrijeme da sa svojih današnjih pozicija poduzetnika i menadžera vrate svom matičnom fakultetu barem dio onoga što im je pružio.

– S ponosom su se prisjetili studentskih dana, mahom iskazavši zahvalnost svojim mentorima. Mentorstvo su posebno istaknuli kao važnu kariku u razvoju vrhunskih inženjera koje FER već desetljećima odgaja, stoji zaključno u priopćenju FER-a uz dodatak da je susret je zaključen druženjem s Upravom FER-a.

Alumni odbor FER-a ima 16 članova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap