Pretraga

Studentska prehrana i domovi neće poskupjeti u ovoj akademskoj godini?

A- A+


Izdvojeni članak

Nedodirljivi ravnatelj SC-a ‘svrgnut’ nakon osam godina lošeg poslovanja

Prema informacijama koje su objavljene na zidu Facebook grupeStudenti nisu smokve, na sastanku održanom utorak na kojem su sudjelovali predstavnici Studentskog centra i studenata, dogovoreno je da hrana i smještaj neće poskupiti ove akademske godine. Ipak, iz Studentskog centra opovrgavaju takve napise te tvrde da nije bilo riječi o cijenama, jer to uopće nije u njihovoj nadležnosti već cijene formira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Sastanku održanom u utorak, nazočili su s jedne stane sanacijski upravitelj Studentskog centra Pejo Pavlović te upravitelji za studentski smještaj i prehranu, Ružica Rajsić odnosno Mirko Bošnjak. S druge pak strane studentske su interese zastupali Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici zavičajnih studentskih udruga, kao i predstavnici studentskih odbora domova Stjepan Radić i Cvijetno naselje. Prema informacijama koje dolaze iz grupe ‘Studenti nisu smokve’, na sastanku je rečeno da neće doći do poskupljenja prehrane u ovoj, a smještaja ni u ovoj ni u idućoj akademskoj godini.

U Studentskom centru opovrgavaju navode da je bilo što obećano ili rečeno, a da se tiče cijena prehrane i smještaja.

– Na sastanku koji je održan utorak, sanacijski upravitelj Pavlović se želio upoznati sa Studentskim zborom i zavičajnim udrugama, jer je nedavno imenovan na ovu poziciju. Nije bilo obećanja vezanih za promjene cijena prehrane i smještaja. Ionako su ta pitanja u ovlastima MZOS-a, a ne SC-a, iako je praksa da se takve izmjene utvrđuju prije početka akademske godine, rekla nam je Maja Mještan, tajnica gospodina Pavlovića.

Podsjetimo Facebook grupa ‘Studenti nisu smokve’ koja prenosi informacije sa sastanka, inicirala je prosvjednu akciju u menzi studentskog doma Stjepan Radić, upravo zbog najava poskupljenja hrane i smještaja. Uz to su rekli da je to samo prva u nizu akcija, koje namjeravaju provesti u svrhu neslaganja s najavljenim izmjenama cijena do kojih bi prema najavi MZOS-a trebalo doći 1. ožujka.